Internationalt landevej

Martin Toft håber at komme over 50 km

Lørdag vil den danske enkeltstartsmester Martin Toft Madsen i forbindelse med 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena forsøge at slå Ole Ritters danske timerekord. Men Team Bornholm-Almeborg rytteren har også ambitioner om at blive første dansker over 50 km på de 60 minutter.

“Forberedelserne er gået godt, og jeg føler mig overbevist om, at jeg kan slå Ole Ritters danske rekord, og også at jeg kan komme over de 50 km. Det vil helt sikkert stadig komme til at gøre ondt til sidst. Men bagefter vil det have været det hele værd. Jeg glæder mig til at prøve det, og se hvor langt jeg kan køre. Jeg kommer helt sikkert til at lære noget nyt om både mig selv og det at køre på banen så lang tid med den intensitet”, forklarer Martin Toft.

Den danske rekord, sat på dansk jord, lyder på 47.232 meter, og blev sat af Morten Risbjerg Hansen den 16. oktober 2016 på Odense Cykelbane. Den absolutte danske rekord har Ole Ritter. Denne lyder på 48.879 meter, og er sat i 1974 i Mexico City. Seks år tidligere havde Ritter sat verdensrekord på distancen, men var i mellemtiden blevet overgået af Eddy Merckx.

Rekordforsøget foregår ved det københavnske 6-dagesløb lørdag fra kl. 17:00. Tilskuerne har første adgang fra kl. 17:30.