Dansk Landevej

Mads Würtz Schmidt kaptajn for Team PostNord Danmark

Når PostNord Danmark Rundt onsdag indledes med en 170 kilometer lang og meget kuperet etape, bliver det med årets Tour de France-debutanten Mads Würtz Schmidt som kaptajn for et ungt Team PostNord Danmark. Den danske WorldTour-stjerne har tidligere leveret flotte præstationer i Danmarks største cykelløb.

Mens Mads Würtz Schmidt er i front for holdet på de danske landeveje, sidder U19-landstræner Michael Berling bag rattet i sportsdirektørbilen hos 2019-udgaven af Team PostNord Danmark – og han glæder sig til at se nogle af de unge ryttere fra DCU-holdene udfylde vigtige roller som hjælperyttere og støtte deres kaptajn i et felt med flere WorldTour-hold:

“Mads Würtz er trods sine kun 25 år enormt rutineret og uden tvivl blandt de stærkeste ryttere i feltet, så det bliver enormt spændende at følge ham i kaptajnrollen for ryttere, der skal forsøge at tage springet til det højeste niveau herhjemme”, siger Michael Berling.

Landstræneren peger desuden på, at Mads Würtz som U23-rytter kørte nogle meget flotte udgaver af PostNord Danmark Rundt, hvor han blandt andet blev nummer tre samlet, vandt to enkeltstartsetaper og sikrede sig ungdomstrøjen to år i træk – men han minder også om, at Mads Würtz har haft et stramt program, der kan sidde i benene.

Team PostNord Danmarks alderspræsident bliver 26-årige Frederik Muff, og med en gennemsnitsalder på blot 22 år er det et hold med stort udviklingspotentiale, der skal arbejde for Mads Würtz i klassementet, men Michael Berling håber, at rytternes store motivation vil være med til at sikre en god præstation:

“Især for de unge ryttere er det at optræde i landsholdstrikoten til PostNord Danmark Rundt meget stort. Der er ikke tvivl om, at de vil gøre alt for at vise, at der er en grund til, de er blevet udtaget. Det er klart, at holdet ikke kommer til at dominere etaperne, men jeg kan garantere, at der vil blive kæmpet for placeringerne”, fastslår Michael Berling.

Team PostNord Danmark 2019 består af:
Mads Würtz Schmidt – Team Katusha-Alpecin
Louis Bendixen – Team Coop
Frederik Muff – Team AURA Energi-JS.dk
Mathias Malmberg – Team IBT-Ridley Carl Ras Sydkysten Pro Cycling
Frederik Irgens – Team O.B. Wiik-Dan Stillads
Mads Østergaard Kristensen – Team Herning CK Elite