Internationalt landevej

Mads P. håber på et år mere i VM-trøjen

En verdensmester i sin regnbuetrøje på brosten i Belgien. Det er indbegrebet af cykelsporten. Og når det så er en dansk verdensmester, så er der ikke et øje tørt. Ihvertfald hos dem af danskerne, der elsker cykelsporten.

Coronakrisen har ødelagt denne unikke mulighed i år med danske Mads Pedersen som forsvarende verdensmester. Men nu kan det måske ske alligevel. Altså få en dansk verdensmester på brosten i Belgien. VM i Schweiz bliver ikke til noget, og lykkedes det ikke for den internationale cykelunion (UCI) at finde en alternativ arrangør, så får den danske Trek Segafredo stjerne chancen for at køre de store brostensklassikere med VM-striberne på maven. Og det håber Mads Pedersen naturligvis på.

“Jeg synes, jeg har misset lidt i år. Jeg siger ikke, jeg ville have vundet nogle løb i den i foråret. Men bare billederne af mig i trøjen på de der brostensstykker i Belgien og Frankrig var noget, jeg rigtig gerne ville have haft med. Og have de billeder resten af mit liv. Det har jeg desværre ikke lige nu. Så derfor vil jeg rigtig gerne have den næste år”, udtaler Mads Pedersen til ritzau.

Det kan man jo ikke bebrejde Danmarks første landevejsverdensmester hos herrerne. Der forventes snarest en afklaring fra UCI om, der bliver landevejs-VM 2020.

Husk at du i bogen Regnbuens Forbandelse kan læse om alle de verdensmestre, der ikke har haft succes i VM-trøjen. Køb bogen via Bike N’Run på dette link.