Dansk Landevej

Leder: Kom så med det PostNord Danmark Rundt

Grænserne er åbne for EU-borgere fra den 27. juni. Der skal være DM på landevej den 23. august. Hvorfor kan der ikke blive kørt PostNord Danmark Rundt fra den 1. september? 

Den 19. maj offentliggjorde den internationale cykel union, at PostNord Danmark Rundt, grundet coronakrisen, blev rykket fra en termin midt i august til terminen den 1. til 5. september. Dagen efter aflyste Danmarks  Cykle Union eventet. Men hvorfor?

Coronakrisen har ramt os alle hårdt. Ingen havde forestillet sig, at en sådan situation skulle ramme Europa. Derfor er der blevet handlet, og gjort fejl mange steder. Fred være med det. Men generelt er Danmark kommet godt gennem krisen, og står nu godt rustet til at komme videre. Nu åbnes grænserne, og nu kan der køres cykelløb. Men åbentbart ikke PostNord Danmark Rundt!

Så vidt jeg ved er ruterne klar. Så vidt jeg ved er sponsorerne på plads. Så vidt jeg ved er Jesper Worre løbsdirektør ifølge hans kontrakt i 2020. Og så vidt jeg ved, er de danske teams helt klar. Det er netop for de danske teams skyld, at det er så vigtigt at få kørt Danmarks største cykelløb. PostNord Danmark Rundt er de danske teams Tour de France. Det er her, de skal give deres sponsorer det, de betaler for. Det er her deres ryttere har chancen for at træde ind på en større scene. Det er her, de enkelte ryttere og teams kan udvikles sig. 

Og husk hvor vigtige de danske teams er for udviklingen af talenter i dansk cykelsport. Det er på disse teams, de unge talenter kan tage de sidste skridt i deres udvikling, inden de bliver en del af Danmarks Cykle Unions landsholdsarbejde eller måske bliver professionelle. Uden danske teams mangler der simpelthen et led til udviklingen af danske cykeltalenter. 

Og som jeg forstår det, kæmper flere af disse teams lige nu hårdt for overlevelse. Kom dog nu med et PostNord Danmark Rundt i en eller anden form, der kan give lidt tilbage til de danske hold, der så vigtige at beholde i dansk cykling. Der er rigtig mange, frivillige og professionelle, der arbejder hårdt for talentudvikling på de danske teams. De har fortjent bedre.

Jeg er selvfølgelig med på, at der ikke bare kan afvikles et PostNord Danmark Rundt, som det plejer at være. Der kan ikke være VIP område, og der kan ikke være tribuner til tilskuere. Men der kan godt stå mennesker på vejen og nyde lidt cykelløb, og der kan produceres TV fra løbet. DR er vilde for at få livesport. Så det er dumt ikke at give det til dem. Så vidt jeg ved er kontakten på plads, og de danske teams kan få stor synlighed. Og vil DR ikke vise løbet i den nye termin under Tour de France, hvad er så problemet med at går tilbage til den gamle termin midt i august? Eller arbejde for en helt tredje løsning!

Hvem er det egenlig, der har truffet beslutningen om at aflyse PostNord Danmark Rundt 2020? Er det DCU, er det PostNord eller er det løbsdirektør Jesper Worre. Sidstnævnte tror jeg ikke på, har aflyst. Han mister en stor indtjening ved ikke at gennemføre løbet. Så der er kun to muligheder tilbage. Og jeg kan ikke gennemskue motivet for at aflyse. DCU er vel sat i verden for at fremme cykelsporten. Det gør man vel ikke ved at aflyse Danmarks største cykelløb. PostNord skal have synlighed ud af deres sponsorat. Det får man jo ikke ved, at der ikke er noget cykelløb! Hvem har aflyst PostNord Danmark Rundt 2020  – det der skulle have været den 30. udgave af Danmarks største cykelløb? Og hvorfor?

Håber på et svar. Men håber mest på et cykelløb.

/Kenneth Møller Kristensen
Ejer af CyclingWorld.dk
Forfatter til bøgerne De Danske CykelhelteHistorien om Post Danmark Rundt6-dagesløbGert Frank – Helten fra Forum og De Danske Tour de France helte.

Ovenstående leder er udtryk for skribentens egne holdninger.