Lars Bak sætter dansk Giro-rekord

Lars Bak er i disse uger ved at skrive dansk Giro d’Italia historie. Lotto Soudal rytteren kører nemlig det italienske etapeløb for tiende gang, hvilket er rekord for en dansk rytter. Sidste år tangerede Bak rekorden, som Ole Ritter tidligere havde med ni deltagelser.

Indtil videre har den rutinerede dansker ikke market sig i årets udgave, men der er gode muligheder for dansk succes senere i løbet. Tror du på succes for Lars Bak kan du måske tjene penge på dette. Det kan du evt. gøre ved at spille på de bedste online casioner.

Lars Bak debuterede helt tilbage i 2003, hvor han som neoprofessionel kom med på danske Team fakta, der meget overraskende blev udtaget til Italiens største etapeløb. Det lykkedes faktisk for Bak at hente et par top-10 placeringer på etaper i 2003, men blev ikke noteret for en samlede placering, da han, som mange andre ryttere, faldt for tidsgrænsen på 18. etape. Team fakta reddede deres Giro-ære ved at norske Kurt-Asle Arvensen vandt tiende etape.

Næste Giro-deltagelse for Lars Bak kom først i 2009, hvor han meget imponerende blev nr. 20 i klassementet. En placering der nogen steder faktisk er noteret som en 16. plads, da fire ryttere siden er blev diskvalificeret grundet doping. Placeringen blev sikret ved at sidde med i et par udbrud.

I 2010 var Lars Bak med HTC Colombia med til at vinde den indledende holdtidskørsel. Resten af løbet fungerede danskeren som hjælperytter for blandt andre Mark Cavendish, der vandt flere etaper. I 2012 startede Giro d’Italia i Danmark under enorm opmærksomhed. Men det var dog på ellevte etape fra Seravezza til Sestri Levante at Lars Bak hentede karrierens største sejr. Bak angreb fra en udbrudsgruppe med halvanden kilometer igen og kørte solo til målstregen.

2013 var en forholdsvis anonymt Giro for Lars Bak. Året efter var Bak hjælper for Maxime Monfort, der dog måtte nøjes med en samlede 14. plads. I 2015 var rollen primært hjælper for sprinter André Greipel, der også fik hentet en etapesejr. Sidste år måtte Lars Bak udgå af Giroen med et brækket kraveben, men i 2017 er den rutinerede dansker tilbage.

I øvrigt har Jesper Worre og Rolf Sørensen været med i Giroen otte gange. Jørgen Marcussen og Bjarne Riis er noteret for hver seks deltagelser. Men Lars Bak er altså nu i særklasse i dette regnskab.