Bane

Kvinder på banen til 6-dagesløbet i Ballerup

Når den 55. udgave af det københavnske 6-dagesløb skal afvikles i slutningen af januar, bliver der for første gang nogensinde også afviklet et løb for kvinder.

Tiltaget kommer i forbindelse med, at det københavnske 6-dagesløb er blevet en del af en international løbsserie, hvor også 6-dagesløbene i London, Amsterdam og Berlin indgår. Ved alle løbene køres også et kvindeløb, og fra et samlede klassement kan man kvalificere sig til en finale på Mallorca til marts.I København skal der afvikles heat henholdsvis torsdag og fredag samt to om lørdagen, inden der kan kåres en samlet vinder. Der forventes en række både danske og udenlandske profiler til start.

“Kvindecykling er i hastig vækst, og også mediernes interesse er stærkt stigende. Denne vækst vil vi gerne være en del af og bidrage til. Derfor er vi super glade for at vi kan præsentere kvindeløb på programmet i 2017. Det bliver uden tvivl seværdigt for tilskuerne, og vi glæder os”, forklarer ejer af 6-dagesløbet Michael Sandstød.

Efter afdelingerne i henholdsvis London og Amsterdam er britiske Elinor Barker i front af klassementet med 125 point foran landsmand Katie Archibald med 100 point. På de næste pladser følger italienske Maria Confalonieri og britiske Neah Evans, der begge har 80 point. Danskerne Amalie Dideriksen og Trine Schmidt er begge noteret for 65 point efter, at Dideriksen blev nr. tre i London og Trine Schmidt nr. tre i Amsterdam. De 12 bedste i klassementet efter løbet i København kvalificerer sig til finalen på Mallorca den 17. marts.

Kvindeløbet i forbindelse med det københavnske 6-dagesløb bliver præsenteret af Restaurant & Vinbar Address, som du kan besøge Tuborg Havn i København og på www.addresstuborghavn.dk.

Det 55. københavnske 6-dagesløb skal afvikles den 26. til 31. januar. Løbet kan, som de øvrige løb i serien, følges live på Eurosport.