Produktnyheder

Kom godt i gang med cykling

Tænker du også på at komme i gang med at cykle for alvor? Så læs med her, hvor vi giver dig gode tips til at komme godt fra start. Vi kommer rundt om flere forskellige aspekter af cykling og klæder dig på til at komme i gang på en måde, der er til at overskue og ikke mindst hjælper dig med at holde dig til ilden.

Cykling er en populær at dyrke motion på, og rigtigt mange trækker flere gange om ugen i cykeltøjet og stiger på jernhesten for at få motion og holde sig i form, og meget tyder på, at denne tendens ikke forsvinder foreløbigt. 

Anskaf tøj, du kan bevæge dig i

Udstyr må der til, for selvom du i princippet kan cykle i de sko og det tøj, du går og står i, betaler det sig at investere i nogle gode cykelsko og et eller flere sæt sportswear, du kan bevæge dig i og som håndterer sved på en hensigtsmæssig måde. Gå efter et par tætsiddende bukser, så intet strammer eller gnaver, når du cykler. På overkroppen kan det være praktisk med flere lag, så du kan lægge til og trække fra undervejs på din tur.

Start i det små

Når man vil i gang med at cykle, kan det være fristende at give den fuld gas, hvis man føler sig motiveret og gerne vil hurtigt i gang, men her betaler det sig at starte ud i det små, så man får en god oplevelse og ikke mistet modet, fordi man har lagt for hårdt ud. Start derfor med små distancer og byg din kondition op over en periode. Det er helt i orden at holde pauser, hvor du kører i et lavere tempo, indtil du har fået vejret og igen kan sætte farten lidt op.

Find en træningsmakker

Hvis det kniber med at hive dig selv op fra sofaen og komme ud at cykle, kan det være en mulighed at finde en makker, der deler din interesse for cykling. Når man har en aftale med en anden, skal der mere til for at aflyse, end hvis man blot har sig selv at stå til regnskab for. Herudover kan det være både hyggeligt og givende at cykle sammen med en anden, da man dels kan tale sammen, mens man kører, men også motivere hinanden og hjælpe med gode råd og opmuntring, når dette er nødvendigt.