Bane

Kay Werners Mindeløb blev aflyst

Fredag skulle den sidste sidste banesæson på den gode gamle Aarhus Cyklebane have været indledt med årets udgave af Kay Werners Mindeløb. Grundet massivt regnvejr over Danmarks næststørste by, blev stævnet på den udendørs cementbane dog aflyst.

Ved stævnet var ellers tilneldt profierl som Lasse Norman Leth, Nicklas Pedersen, der er proffesionel på TDT-UniBet samt Anders Fynbo og Sebastian Juul.

Kay Werner Nielsen er en af de meste berømte ryttere i historien om dansk cykelsport. Han startede karrieren i 1941 på Aarhus Cyklebane. Han blev professionel i 1947, og fik en fantastisk karrieren, der blev andet omfattede tre VM-medaljer i individuelt forfølgelsesløb. Men Kay Werner blev dog for alvor kendt som manden, der opfandt begrebet Par nr. 7 ved det københavnske 6-dagesløb. Det gjorde han i første omgang med Ewan Klamer og siden med Palle Lykke. 6-dagesløbene i Forum blev via TV-transmissioner ekstremt populære og Kay Werner har selv sagt at han var mere kendt end Dronning Margrethe siden var.

Næste gang der skal køres på Aarhus Cyklebane er den 7. juni, hvor der skal køres Niels Fredsborg Æresløb. Den 18. juni køres Gunnar Asmussens Æresløb, den 9. august Gert Franks Mindeløb og den 23. august Jørgen Leths Æresløb.