Dansk Landevej

Kan disse ryttere fortsætte de flotte danske traditioner i U19 Paris-Roubaix?

U19-udgaven af Paris-Roubaix har tidligere været stærkt domineret af danske ryttere. I 2012 sejrede Mads Würtz Schmidt, der på dette tidspunkt var forsvarende U19 verdensmester i enkeltstart. Året efter sejrede Mads Pedersen, der nu kører for Trek-Segafedo, og i 2014 var det Magnus Bak Klaris, der kunne løfte brostenen som bevis på sejr i verdens mest berømte brostensløb. I øvrigt med Casper Pedersen på andenpladsen. Sidste år blev det til en fjerdeplads for Andreas Kron.

Nu har U19 landstræner Henrik Simper udtaget de danske ryttere til årets udgave, der afvikles den 9. april. Løbet er anden afdeling af årets U19 UCI Nations Cup. Følgende er udtaget til det danske hold: Frederik Eriksen og Johan Langballe fra Team Herning CK Junior, Ludvig Anton Wacker, Mathias Larsen og Mattias Skjelmose fra Team Børkop Cykler- Carl Ras Roskilde Junior og Peter Haslund fra Team Pythonpro.com – VeloWear. Ludvig Anton Wacker har netop vundet Gent-Wevelgem og Johan Langballe Kuurne-Bruxelles-Kuurne foran Peter Haslund, så det er et formstærkt team, der skal forsvare de danske farver.

“Målsætningen er en sejr. Meget kan dog ske i dette løb og det bliver selvfølgelig ikke nemt, men vi går efter det”, udtaler Danmarks Cykle Unions U19 landstræner Henrik Simper. Der køres på en kortere distance end de professionelle, men afslutningen er den samme for de to løb.