BaneDansk Landevej

Julius Johansen har sin fremtid på plads

Et af Danmarks allerstørste cykeltalenter, 19-årige Julius Johansen, har forlænget sin aftale med coloQuick teamet, så den også gælder for sæsonen 2019.

“Det er med utrolig stor glæde, at jeg har fået en aftale med Julius på plads”, siger sportsdirektør Christian Andersen fra Innsbruck i Østrig, hvor han er på plads for at følge de tre coloQuick-ryttere til VM. “Julius er et af de største cykeltalenter i verden, og han er samtidig en meget dygtig banerytter, så det var absolut uden betænkeligheder, at vi har knyttet Julius til teamet endnu et år”.

“Der er to store grunde til, at jeg har forlænget med coloQuick. For det første får jeg muligheden for at satse på banen frem til OL i 2020 og dernæst føler jeg, at jeg udviklet mig supermeget som cykelrytter hos coloQuick”, siger Julius Johansen.

Det unge supertalent fremhæver, at han i den kommende sæson i samarbejde med både Christian Andersen og landstræner i banecykling, Casper Jørgensen, får mulighed for at satse både på landevej og bane. “Til foråret venter World Cup i Polen og OL-kvalifikation for 4 kilometer-holdet, og herefter håber jeg at opbygge en så god form, at jeg kan gøre mig gældende i både det rigtige DM og U23-DM”, siger Julius Johansen

Christian Andersen fremhæver i forbindelse med kontraktforlængelsen, at Julius Johansen har haft en fænomenal sæson med fem sejre og syv placeringer i Top-3. “Han spillede en fremtrædende rolle i PostNord Danmark Rundt, hvor han erobrede ungdomstrøjen, han blev dansk U23-mester, og senest triumferede han i det hollandske etapeløb, Olympia Tour, hvor han både blev samlet vinder og sikrede sig ungdomstrøjen”, siger Christian Andersen, der også fremhæver Julius Johansens præstationer på banen, hvor han var med til at vinde VM-sølv i 4 km holdforfølgelsesløb.