Internationalt landevej

Joe Dombrowski vinder af fjerde etape i Giro’en

Amerikanske 29-årige Joe Dombrowski fra UAE Team Emirates vandt tirsdagens fjerde etape af Giro d’Italia. Etapen blev kørt over 187 km fra Piacenza til Sestola i tæt regnvejr, over flere stigninger, og blev præget af et stort udbrud på oprindeligt 25 ryttere, hvor også Dombrowski var med.

Danske Chris Juul-Jensen fra Team BikeExchange var en del af udbruddet, lå længe helt fremme, men endte som nr. ti.

Alessandro De Marchi fra Israel Start-Up Nation blev nr. to på etapen, og er ny mand i førertrøjen. Dombrowski, der vandt sin første sejr som UAE Team Emirates, er nr. to, 22 sekunder efter.

“Jeg havde det godt de sidste 50 km, og forsøgte ikke at lave for meget arbejde for jeg vidste den sidste stigning var virkelig hård. Det var en stor gruppe, og jeg vidste De Marchi var en af de stærkeste, så jeg fulgte ham på den sidste stigning, og det lykkedes at få hul og vinde, Jeg fik ikke nok tid til førertrøjen, men jeg er glad for etapesejren”, sagde Dombrowski efter sejren.

Blandt favoritter til klassementet lykkedes det for Egan Bernal, Aleksandr Vlasov, Mikel Landa og Hugh Carthy at vinde elleve sekunder fra Remco Evenepoel, Romain Bardet, Simon Yates og Dan Martin, 34 sekunder fra  Vincenzo Nibali, Pavel Sivakov og Jai Hindley mens Joao Almeida tabte mere end fire minutter.

Det er 14. etapesejr for en amerikaner i Giro d’Italia. Det er første gang Alessandro De Marchi er i førertrøjen. Han bliver italiener nr. 135 i førertrøjen.