Dansk Landevej

Jesper Schultz til coloQuick

Trods eftervirkninger fra et voldsomt styrt i september er den 26-årige Jesper Schultz nu klar til at kickstarte karrieren hos talentudviklingsholdet, Team coloQuick, med base i Skive. Ved kontrakten med coloQuick vender Jesper Schultz tilbage til det hold, hvor han for fem år siden indledte sin karriere.
Jesper Schultz har i mellemtiden været omkring to andre danske cykelhold, Team Waoo i 2018-19 og Riwal Cycling i 2020-21.
Den nye coloQuick-rytter fik sat sin karriere midlertidig på pausen sidst i september 2021, da han var udsat for et voldsom styrt i etapeløbet Tour de Bretagne.

“På syvende og sidste etape var jeg impliceret i et styrt, der medførte at overarmsknoglen knækkede helt over”, fortæller Jesper Schultz.

“Jeg fik opereret en plade ind for at stabilisere bruddet, men det viste sig at radialis-nerven, der er med til at styre bevægelserne i hånden og håndleddet, var kommet i klemme, og først når pladen kan opereres ud, kommer hånden til at fungere bedre”, lyder det fra Jesper Schultz, der er bosiddende i Vejle.

Jesper Schultz var på er tidspunkt i efteråret klar til at stoppe som cykelrytter, men så fik han en henvendelse fra coloQuick, der var klar til at give ham en mulighed for at kickstarte karrieren.

“Jeg er utrolig glad for at coloQuick vil give mig en chance, og til gengæld er jeg klar til at give den fuldt blæs, når jeg er helt fit for fight”, siger han.

Han har det norske etapeløb Tour de Norway som et af sine store mål i 2022.
“Et af mine bedste præstationer hidtil i karrieren var da jeg i 2019 vandt ungdomstrøjen i Tour de Norway, og det vil være en stor personlig triumf, hvis jeg igen kan være med i toppen i det norske etapeløb”, slutter Jesper Schultz.

Ledende sportsdirektør hos coloQuick, Christian Moberg er utrolig glad for at kunne få en ekstra rytter ind på holdet efter Christian Spang Kjeldsen valgte at stoppe karrieren.
“Jesper Schultz havde et slemt uheld I efteråret, men det ser ud til han er ved at være ovre det. Jeg har snakket med ham over længere tid og var villig til at give ham chancen, hvis ikke han kunne fortsætte som professionel. Jesper har kørt som professionel i to år og kommer virkelig med noget bund-niveau og ballast som han kan dele ud af til de helt unge drenge på holdet. Han er allerede faldt rigtigt godt til og har været med omkring holdet i nogen tid”, fortæller Christin Moberg

“Jeg håber og tror på, han kommer tilbage på toppen efter skaden og vi har rigtig mange løb, som passer til ham i løbet af sæsonen. Specielt løbene i Norge er noget som ligger rigtig godt til ham”, slutter Moberg.