Internationalt landevej

Hvem er Bookmakernes favoritter til Tour de France?

Sæsonen er kun lige skudt i gang med Tour Down Under, og der er stadig et stykke tid til, at de første lidt større etapeløb skal køres. Og dermed endnu længere tid til, at cykelsportens mest prestigefyldte etapeløb Tour de France løber af stablen i slutningen af juni; nærmere bestemt fra den 27. juni til den 19. juli 2020.

Alligevel er bookmakerne allerede klar med odds på de forskellige favoritter, og vi har derfor taget et kig på de tidlige forudsigelser for at se, om der er noget, der stikker ud. Hvem har bookmakerne som favorit? Er der nogle af de store favoritter, som bookmakerne ikke regner med? Og hvad med vores helt egen Jakob Fuglsang?

Spørgsmålene hober sig allerede op, så lad os se nærmere på bookmakernes forudsigelser.

Et åbent Tour de France – og så alligevel ikke
Når vi ser på bookmakernes odds ved dansk betting på Tour de France, danner der sig hurtigt et billede af, at hele seks ryttere har en realistisk mulighed for at vinde løbet. De seks ryttere er:- Egan Bernal- Chris Froome- Primoz Roglic- Tom Dumoulin- Thibaut Pinot- Geraint Thomas

Husker vi tilbage på Tour de France 2019, er det ikke svært at forstå, at bookmakerne har flere favoritter til løbet. Her var vi vidner til et sjældent åbent løb, hvor spændingen varede ved indtil få dage inden Paris. 

Skal vi tro oddsene på årets Tour de France, kan det meget vel gentage sig:
– Egan Bernal: 3,25
– Chris Froome: 5,00
– Primoz Roglic: 6,00
– Tom Dumoulin: 7,00
– Thibaut Pinot: 7,00
– Geraint Thomas: 8,50

Der er imidlertid én særlig faktor, der kan gøre, at det alligevel kan ende med at blive et mindre åbent løb i år. Den faktor hedder Team Ineos. Med både Bernal, Froome og Geraint Thomas på holdet har Team Ineos ikke mindre end halvdelen af de seks favoritter på samme hold. 

Spørgsmålet er, om de øvrige favoritter kan dæmme op for den velsmurte Ineos-maskine? Ineos har i hvert fald tidligere bevist, at de selv med lidt grus i maskineriet – her tænkes der blandt andet på Froomes styrt forud for touren sidste år – stadig er i stand til at vinde cykelløb; selv, når de øvrige favoritter præsterer stort. Det skal blive spændende at se, om det i år lykkes de øvrige favoritter at få skovlen under Ineos.

Hvad med Jakob Fuglsangs chancer?
Og lad os så lige vende tilbage til Jakob Fuglsangs chancer for at vinde løbet. Hvor store er de?

Ser vi på bookmakernes forudsigelser, er de ikke ret store. I skrivende stund er oddset på Jakob Fuglsang oppe på 67. Det hænger dog uden tvivl sammen med, at ”Fuglen” i år er tiltænkt en anden rolle i Tour de France, hvor han skal agere hjælperytter for Miguel Angel Lopez, der hos bookmakerne giver 34 gange pengene igen.

Til gengæld får Jakob Fuglsang lov til at køre som kaptajn for Astana i årets Giro de Italia, og her bliver det interessant at følge ham, når han for blot anden gang i sin karriere stiller op i det tre uger lange etapeløb i Italien. Med en Jakob Fuglsang i topform er det ikke utænkeligt, at Danmark alligevel får en podieplacering i et af årets grand tours. Oddsene på Giro de Italia er ikke offentliggjort endnu – men mon ikke oddset på ”Fuglen” er væsentligt lavere end 7 gange pengene, når de bliver det?