Internationalt landevej

Hvem er favoritter til at vinde Tour de France 2019?

Årets Tour de France nærmer sig med hastige skridt, og vi gør derfor en kort status over, hvem der er favoritter til at vinde det prestigefyldte cykelløb.

Årets Tour de France starter i år i Belgien som en hyldest til den femdobbelte belgiske cykelrytter Eddie Merckx, som for 50 år siden vandt touren første gang. Men hvem er egentlig favorit til at vinde verdens største cykelløb?

Chris Froome (Team Sky)
Den, som mange bookmakere i øjeblikket tror på, er den firedobbelte Tour de France-vinder og kaptajn for Team Sky, Chris Froome. For eksempel er betting odds så lave som 2,37 hos bet365, og ligesom sidste år går han efter at vinde løbet. Den 33-årige brite vandt senest touren i 2017, Vuelta de Espana samme år og det tredje prestigefyldte løb Giro d’Italia i 2018. Til gengæld måtte han træde ned ad podiet sidste år til fordel for holdkammeraten og landsmanden walisiske Geraint Thomas. Chris Froome har tidligere udtalt til pressen, at han mener, at vinderen af løbet bliver en rytter, som er god i de høje luftlag, da 2019-ruten byder på flere stigninger over 2.000 meters højde. I samme åndedrag udtalte han dog også, at han selv mener, at han er god til at tilpasse sig bjergenes udfordringer. 

Geraint Thomas (Team Sky)
En af Chris Froomes største konkurrenter er sidste års Tour-vinder Geraint Thomas. Han var den første waliser til at vinde løbet, og han har tidligere annonceret, at han dropper årets Giro d’Italia for at fokusere på at genvinde Tour de France-titlen. Udfordringen for Team Sky med løbets to favoritter på samme hold er, at de må have både en plan A og plan B. Højst sandsynligt ender det med, at Chris Froome bliver plan A som kaptajn med Geraint Thomas som løjtnant og plan B, skulle Froome ikke slå til. 

Tom Dumoulin (Team Sunweb)
En tredje kandidat til tronen er hollandske Tom Dumoulin fra Team Sunweb, som blev nummer to i sidste års tour. Hollænderen har aldrig vundet et Tour de France, men han vandt Giro d’Italia og enkeltstarten for VM i landevejscykling i 2017 i Bergen, Norge. Sidste år blev han nummer to i både Giroen og Tour de France. Tom Dumoulins forcer er tempo og klassement, men han har tidligere udtalt, at han ikke satser fuldt ud på at vinde Touren i 2019, hvilket trækker ned for vurderingen af hans samlede chancer

Jakob Fuglsang
Fra et dansk perspektiv er det jo altid interessant, hvis der er danske favoritter i Tour-farvandet. Selv om danskeren fik en flot 7. plads i 2013 og en 12. plads i sidste års løb, er han nok ikke at finde på de flestes top tre over potentielle tour-vindere. Til gengæld kan han prale af en OL-sølvmedalje og i år skal han endnu engang være kaptajn for det kasakhiske hold Astana i Touren. 

Hvem der vinder et Tour de France, er sjældent den store overraskelse – i hvert fald ikke så stor som i 1956, da den totalt ukendte Roger Walkowiak vandt hele molevitten. Men til gengæld kan vi glæde os til alle de små overraskelser, som løbet altid byder på.