Internationalt landevej

Hvad skal der ske med Froome?

Den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froom håber at lave et historisk comeback til dette års Tour de France, efter hans forfærdelige skade sidste år, men møder svær modstand fra holdkammerat. Så hvad skal der ske med Chris Froom i fremtiden, er hvad vi prøver at give et svar på her.

Arbejder hårdt for at vende tilbage
Chris Froome har arbejdet utroligt hårdt på at vende tilbage fra hans tragiske skade, som han pådrog sig under sidste års Tour de France, som man kunne læse det i EkstraBladet, var en skræmmende oplevelse for Froome såvel som seerne, der fulgte med på tv. 

Froome finder den dag i dag inspiration og motivation, når han ser billeder af de mange skader han pådrog sig. Han har således været igennem en lang genoptræningsperiode, men virker nu til at være kommet ude på den anden side stærkere og mere robust end nogensinde. Således fortæller han ifølge TV2, at han er vendt tilbage med fornyet energi, at han håber at vinde samt at de unge ryttere motivere ham.

Han fyldte for nyligt 35 år, og hvis han skulle gå hen og vinde Tour de France i år, vil han således blive den anden ældste vinder af Touren i historien, og der er noget der er med til at motivere ham yderligere.

”Min drøm er, at når jeg går på pension, så har jeg vundet flere Tour de France end alle andre” udtalte han for nyligt i et interview med den franske avis L´Equipe, og dermed er kridtstregerne tegnet op frem mod Tour-starten.

Team INEOS 2020” af Douglasfugazi (CC BY-SA 4.0)

Største konkurrent er holdkammeraten Egan Bernal
Det er svært ikke at have medlidenhed med ham efter hans uheld og hårde genoptræning, men det betyder ikke, at han får meget hjælp fra hans hold. For her bliver hans største konkurrent nemlig holdkammeraten Egan Bernal, som vandt Tour de France sidste år, og ingen af dem ser ud til at vil finde sig i at blive hjælperytter. Ser vi på oddsene hos bet365, der tilbyder sports betting, er netop 23-årige Bernal favorit til at vinde Tour de France til odds 3.50 foran Chris Froome, der giver fem gange pengene igen for en sejr. Det ligner derfor, at vi står i den usædvanlige situation, at to rytter fra samme hold kæmper om den gule trøje, hvilket sætter både Froome, Bernal og hele Team Ineos i en svær situation frem mod løbet, hvor rygter også har sendt Froome til andre hold.

Det hjælper ikke specielt meget på det, at den forsvarende mester Egan Bernal for nyligt udtalte at han ikke havde tænkt sig at ofre en Tour de France for en holdkammerat, og det giver altså Team Ineos meget at tænke over frem mod Tour-starten.

Hvad der kommer til at ske med Froome, står derfor stadig uklart, men står det til ham selv, ville han gerne blive hos Team Ineos. Dog ikke under alle forudsætninger, og hvis han skulle vælge at flytte til et andet hold, må man forvente, at han får en ledende rolle. Sikkert er det dog, at det ikke bliver nemt for hverken Froome eller Bernal, når Tour de France starter op sidst i august, og vi kan derfor se frem til et utroligt interessant løb.