BaneBane VM

Holland bedste nation ved bane-VM. Danmark vandt medaljer i tre OL-discipliner

Med i alt elleve medaljer i de 20 afviklede discipliner blev Holland bedste nation ved weekendens bane-VM i polske Pruszkow. De hollandske ryttere blev noteret for seks guldmedaljer, fire sølvmedaljer og en enkel bronzemedalje, Næstbedste nation blev Australien med henholdsvis seks, tre og en af de tre slags medaljer.

Hos hollænderne blev Kirsten Wild imponerende noteret for fire medaljer via guld i omnium og parløb (med Amy Pieters), sølv i scratch og bronze i pointløb. Harrie Lavreysen vandt guld i både sprint og holdsprint og Matthijs Buchli i både keirin og holdsprint.

Australien vandt tre af de fire holdløb, og specielt verdensrekorden i herrernes holdforfølgelse imponerede de fleste. Samuel Welsford vandt to guldmedaljer i henholdsvis holdforfølgelse og scratch. Dette indenfor få timer.

Eneste anden nation der vandt mere end en guldmedalje var Hong Kong med to guldmedaljer. Dette til Sze Wai Lee i henholdsvis keirin og sprint. Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Rusland, Italien og New Zealand vandt hver et verdensmesterskaber

Det blev ikke til et verdensmesterskab for Danmark, der med tre medaljer endte som tiende bedste nation. Det danske banelandshold kunne dog glæde sig over at de tre medaljer blev vundet i olympiske discipliner. Det blev som bekendt til bronze i holdforfølgelse for herrerne, bronze i kvindernes parløb ved Amalie Dideriksen og Julie Leth og sølv i herrernes parløb ved Lasse Norman og Casper Folsach. Ved sidste års bane-VM i Apeldoorn blev det til to danske sølvmedaljer og en bronzemedalje. I Apeldoorn vandt Amalie Dideriksen sølv i omnium og bronze i scratch, mens det blev til dansk sølv i forfølgelsesløb.

I alt 17 nationer hentede medaljer ved bane-VM 2019. Næste års bane-VM i er i Berlin.

Foto: Jesper Skovbølle.