6-dagesløb

Hollændere er favoritter til 6-dagesfinalen i Brisbane

Fra fredag til søndag afvikles i australske Brisbane finalen i den internationale 6-dagesløbsserie, der omfatter løbene i London, Berlin, København, HMelbourne, Hong Kong, Manchester.

14 par er med i løbet i Anna Meares velodrome i den australske by. Danskerne Marc Hester og Jesper Mørkøv kører som par nr. 7, og må regnes blandt favoritterne til en toplacering efter en god stabil sæson af de to rutinerede danske baneryttere. Største favoritter er dog nok de australske par Cameron Scott/Sam Welsford og Leigh Howard/Kelland O’Brien samt hollænderne Yoeri Havik/Wim Stroetinga. Du kan spille på resultatet via udenlandske casinoer.

De to hollændere har i denne sæson vundet 6-dagesløbet i Berlin og 3-dagesløbet i Manchester. Desuden har Havik vundet sammen med belgiske Kenny De Ketele i Hong Kong. “Vejret er fantastisk, og vi har forberedt os stille og roligt. Det har været som cykelferie, hvilket fungerer virkelig godt for mig”, forklarer Yoeri Havik fra Australien til det officielle website for 6-dages løbsserien.

Havik er dog også klar over, at hollændernes favoritværdighed kan give udfordringer. “I Manchester fik vi ikke så meget plads. Når man er favorit har man behov for at være endnu bedre end de andre for at vinde. Det er lettere som underdog”, vurderer Havik. “Det er os, man skal slå, og det gør det sværere. Australienerne er favoritter her, og vi er her for at besejre dem. Men måske de ser det anderledes, da vi har vundet de seneste løb”.

Havik fortæller videre, at han og Stroetinga har et super godt samarbejde. “I begyndelsen var det ikke perfekt, men nu forstår vi hinanden perfekt. Vi er begge to hurtige ryttere, men når Wim er frisk er han nok den hurtigste. Dermed kan det ofte være min opgave at holde ham frisk til spurterne”, uddyber Havik, der er blevet 28 år.

I det københavnske 6-dagesløb i Ballerup i januar blev Havik nr. tre med Matias Malmberg efter at Stroetinga måtte udgå efter et styrt i den store handicapjagt. Tidligere i år blev Havik nr. to i World Cup’en i new zealandske Cambridge. Havik gør sig også godt på landevejen, hvor han er tilknyttet Vlasman teamet i Holland. Flere gange har hentet gode resultater på de danske veje. Det er blandt andet blevet til sejr i GP Himmerland i 2013 og en tredjeplads i Fyen Rundt i 2015. En alsidig rytter, der altid er en fornøjelse at følge på banen.

Blandt andre favoritpar til finalen i Brisbane kan nævnes polakkerne Wojciech Pszczolarski/Daniel Staniszewski og tysk/østrigske Henning Bommel/Andreas Müller.