Dansk Landevej

Historisk stort felt til Formuepleje Grand Prix Herning

Når starten lørdag går til ”En forårsdag på heden”, Formuepleje Grand Prix Herning 2021, bliver det med et rekordstort felt på 175 ryttere. Hvor halvdelen af de deltagende hold er udenlandske.

En af de stærkeste hold på startstregen bliver Mazowsze Serce Polski Cycling Team, som i 2020 endte øverst på europæiske rangliste over Continental Teams. Holdet har også tidligere kørt PostNord Danmark Rundt, hvilket de også skal i år. Så det polske hold vil helt sikkert komme til at præge løbet på den midtjyske hede.

Et af de andre store hold, hvis ikke det største, er Uno-X Pro Cycling Team, som ikke er i tvivl om målet med at komme til Herning. ”Danmark er et vigtigt land for os. Selvom vi er et norsk registreret hold, så er vi lige så meget et dansk cykelhold som vi er et norsk. I årene fremadrettet vil vi komme til at have en ryttertrup, som er 50/50 mellem norske og danske ryttere. Det er planen på sigt. Vi kommer til Grand Prix Herning med et stærkt hold. , siger holdet sportslige ansvarlige Kurt-Asle Arvesen.

”Vi er utrolig glade for at holdene kommer til Herning for at køre cykelløb. Formuepleje Grand Prix Herning er et løb, som køres forfra og med så mange stærke ryttere, der potentiel kan være med i finalen, vil det helt sikkert give et fantastisk løb” udtaler Steffan Bill fra Grand Prix Herning.

”Vi er helt klar til at afvikle et brag af et cykelløb på Torvet i Herning”, konstatere Steffan Bill. På trods af et års pause og fortsatte corona restriktioner er arrangør gruppen bag løbet godt forberedt til årets afvikling.

”Vi har haft en god dialog med Politi og sundhedsmyndigheder for at kunne sikre afviklingen på Torvet, hvor vi naturligvis efterlever alle deres anbefalinger. Det betyder, at vi må opfordre folk til at holde afstand og overholde forsamling forbuddet ude på ruten og på Torvet”

Organisationen har tilknyttet en Covid-19 ansvarlig og Coronavagter på Torvet som skal hjælpe folk med at overholde retningslinjerne og passe på hinanden.