BaneTopartikler

Historisk DM køres i Ballerup Super Arena den 7. november

Den kommende banesæson i Ballerup Super Arena tegner til at blive fantastisk spændende. DBC (Dansk Bicycle Club) har lavet et spændende løbsprogram, der blandt andet indeholder en nyhed. Den 7. november skal der nemlig afvikles historiens første danske mesterskab i Derny-pace. Danmarks Cykle Union har bekræftet DBCs ønske om at opgradere klubbens eget Derny-mesterskab til et officielt dansk mesterskab.

“De er stor prestige i at blive den første danske mester nogensinde i en disciplin. Det forventer vi kan tiltrække masser af stærke ryttere og forhåbentlig rigtig mange tilskuere”, lyder det fra DBCs sportschef Kenneth Røpke. “Derny-pace er en spektakulær disciplin og med DBCs fantastiske pacerkorps har vi i klubben en god tradition for at lave nogen meget publikumsvenlige løb”.

Danske ryttere har tidligere vundet en række europæiske mesterskaber i Derny-pace. Ole Ritter vandt i 1976, Gert Frank i 1983, Jimmi Madsen i 2000 og Jesper Mørkøv og Casper Folsach i henholdsvis 2014 og 2016. De to sidstnævnte mesterskaber blev vundet i Ballerup Super Arena.

Banesæsonen i Ballerup Super Arena indledes den 24. oktober med et stævne, hvor der blandt andet skal køres DM i scratch og holdsprint.

DBC er Danmarks ældste og største cykelklub, og afholdes hver vinter en række stævner i Danmarks største cykelvelodrom.

Foto: Jesper Skovbølle.