BaneTopartikler

Historisk begivenhed finder sted lørdag i Ballerup Super Arena

Fra torsdag til tirsdag afvikles i Ballerup Super Arena Bilka 6-dagesløbet 2018, nr. 56. i rækken af 6-dagesløb i København. Eventet har blandt andet en historisk begivenhed på programmet.

Kvindecykling er i rivende udvikling i disse år. Dette både på landevejen og på banen. Og danske kvinder er heldigvis med helt fremme i verdenseliten. Senest har Danmark fået bekræftet, at de danske kvinder har en plads i parløbet ved årets bane-VM i hollandske Apeldoorn. Ekstremt vigtigt i bestræbelserne på at få et dansk kvindepar kvalificeret til OL i Tokyo 2020.

Nu er det også tid til at afholde det første rent kvindelige parløb i Danmark. Dette foregår lørdag aften i forbindelse med Bilka 6-dagesløbet. Her skal køres over 20 km med otte indlagte spurter. Elleve par med ryttere fra ti forskellige nationer deltager. Løbet er registreret på den internationale cykelunions kalender, og der er dermed vigtige verdensranglistepoint på spil.

“Kvindecykling er i rivende udvikling. Derfor er det oplagt for os at have kvinder på programmet til 6-dagesløbet. Og så er det da meget sjov at vi får skrevet historie med at få afviklet det første kvindeparløb nogensinde i Danmark”, lyder det fra Bilka 6-dagesløbets sportschef Jimmi Madsen.

Par nr. 7 i kvindernes parløb består af landsholdsrytterne Trine Schmidt og Julie Leth. Men også ryttere fra Sverige, Canada, USA, Tyskland, Holland, Storbritannien, Polen, Norge og sågar Barbados deltager!

Fredag til lørdag afvikles desuden et paromnium for kvinder. Alle kvindeløbene ved Bilka 6-dagesløbet præsenteres af VRS.

Se startliste og anden information om VRS Ladies Cup på www.6dageslob.dk/ladies-cup

Læs mere om 6-dagesløbet på 6dagesløb.dk. Her finder du også startlister for alle klasserne ved Bilka 6-dagesløbet.

Resultater vil kunne findes via Sixday.dk.