Tour de France

Grand Depart for Tour de France 2025 offentliggjort

Tour de France arrangørerne, ASO, har offentliggjort, at Tour de France 2025 skal starte i Hauts-de-France regionen i det nordlige Frankrig. Der indledes i Lille, der har været værter for Tour-starten i 1960 og 1994. Første etape skal køres over 185 km med både start og mål i Lille Métropole. Det sker den 5. juli. Der er tre kategoriserede mindre stigninger undervejs, men der er også god mulighed for at etapen bliver for sprinterne.
På anden etape, der skal køres fra Lauwin-Planque til Boulogne-sur-Mer, over 209 km, er der gode muligheder for at sætte angreb ind i slutfasen, da tre små, stejle stigninger er placeret i finalen. Tredje etape skal køres fra Valenciennes til Dunkerque over 172, og med kun en kategoriseret stigning, vil der igen her være gode muligheder for sprinterne. Fjerde etape skal indledes i Amiens, men de er endnu ikke offentliggjort detaljer om denne af arrangørerne, ASO.

Starten på Tour de France 2025:
1. etape den 5. juli, Lille – Lille, 185 km
2. etape den 6. juli, Lauwin-Planque – Boulogne-Sur-Mer, 209 km
3. etape, den 7. juli, Valenciennes – Dunkerque, 172 km

Og inden skal der køres Tour de France 2024 den med start 29. juni i Firenze i Italien og med finale den 21. juli i Nice.

Husk at få købt dit eksemplar af bogen De Danske Tour de France-Helte via Sportsbog.dk.