Dansk LandevejTopartikler

Gran Fondo Denmark satte Holbæk på landkortet

Holbæk Kommune har i weekenden været ramt af cykelfeber. Over 1000 ryttere fra mere end 22 forskellige nationer deltog lørdag eller søndag i et cykelløb på de nordvestsjællandske veje.

Gran Fondo Denmark, Demin Cup, PostNord Cup og børneløb. Der var cykelfest i og omkring Holbæk i weekenden. I Holbæk by var der international stemning med mange forskellige sprog i gadebilledet og masser af liv i butikkerne. Og rigtig mange tilskuere var, specielt søndag, mødt frem for at få en cykeloplevelse. Det hele kulminerede, da den tidligere Tour de France profil, Chris Anker Sørensen, vandt årets tredje PostNord Cup afdeling på Ahlgade.

“Det er glædeligt at opleve, når et stort og prestigefyldt arrangement indenfor den internationale cykelsport gæster vores kommune. Begivenheder som disse er med til at sætte Holbæk Kommune på landkortet, og trækker i sit kølvand en række besøgende med til byen til gavn for blandt andet forretningslivet. Jeg glæder mig over de mange mennesker, både lokale og besøgende, der fik en god oplevelse med cykling på internationalt niveau her i Holbæk. Slutteligt skal der lyde en stor tak til alle de frivillige, der har lagt kræfter i at gøre det til en rigtig god cykeloplevelse for alle parter”, evaluerede Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard efterfølgende.

“Det var ganske enkelt fantastisk at arbejde sammen med Holbæk kommune og Holbæk Cykelsport om at arrangere Gran Fondo Denmark 2017 og de øvrige cykelløb. Vi har oplevet enorm vilje og stort engagement. Det ville ganske enkelt ikke kunne lade sig gøre uden. Jeg synes, vi fik skabt nogle gode cykelløb, nogle gode rammer til rytterne, og fik to dage med cykelfest i Holbæk. Men vi er heller ikke blinde for, at der var ting, der ikke fungerede optimalt. Disse ting skal forbedres til næste år”, lyder det fra Danmarks Cykle Unions eventmanager Jens Kasler, der var ansvarlig for Gran Fondo Denmark 2017.

For Gran Fondo Denmark, der fungerer som kvalifikationsløb til den internationale cykelunions (UCI) Gran Fondo World Championsship, vender tilbage i 2018. Sted og tid for eventet vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Hos en af parterne bag Gran Fondo Denmark, Sport Event Denmark, er de glade for at Danmark kan arrangerer store cykelevents, der kan tiltrække udenlandske cykelryttere til landet. “Gran Fondo i Holbæk og EM i Herning i sidste uge er begge glimrende eksempler på den stærke cykel- og cykeleventkultur, som hersker i Danmark. Og nogle af de største cykelevents er også gode udstillingsvinduer både nationalt og international, og kan blandt andet måske også bruges fremadrettet i eksempelvis vores lobbyarbejde for at få en Tour de France-start til Danmark,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Bag Gran Fondo Denmark eventet står Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark. Holbæk Cykelsport, Holbæk Kommune samt sponsorerne Skoda, Spar Nord, Eiland electric og Sparekassen Sjælland.

Resultater fra Gran Fondo Denmark kan ses via www.granfondodenmark.dk.

KMO_2091KMO_2242KMO_1878