Dansk Landevej

Gp Herning skal køres i udgave nr. 25

Danmarks største endagesløb, GP Herning, skal den 21. april afvikles i udgaven nr. 25. Igen i år er det første afdeling af Danmarks Cykle Unions gennemgående Cup, der køres over fire afdelinger. Navnet for detg midtjyske løb bliver i 2018 Grand Prix Volkswagen Herning.

GP Herning er det tætteste Danmark kommer på at have et klassisk endagesløb. Herning-løbet har været kørt siden 1992, dog ikke i 2008 og 2012, hvor manglende økonomi tvang arrangørerne til aflysning. Ruten er rundt i området omkring den midtjyske by og altid med omkring 30 kilometer grusvej heriblandt den berygtede ”Den gyldne Middelvej”, der ofte splitter feltet. Et andet kendt punkt på ruten er stigningen Trehøje, der kommer efter et grusstykke, dog tidligt i løbet.

Claus Michael Møller sejrede i første udgave i 1992. Bjarne Riis, der som bekendt er opvokset i Herning, har tre sejre fra 1996 til 1998, alle vundet ved solokørsel i slutfasen. Michael Sandstød, Frank Høj og hollandske Rudi Kemna har to sejre hver i det midtjyske løb, der også har heddet GP Midtbank og GP SATS. Blandt andre markante vindere kan nævnes norske Kurt-Asle Arvesen i 2007 foran den lokale Rene Jørgensen, der til gengæld vandt løbet i 2009. Allan Johansen vandt i 2006, hvor han også blev dansk mester. Her blev en ung Alex Rasmussen nr. tre. Senere vandt Rasmussen i 2010. Fra 2014 har GP Herning været en del af Danmarks Cykle Unions Post Cup, og har dermed haft danske vindere.

”Det er bevist at vi opretholder samme løbs set up som da løbet var UCI kategoriseret. Derfor er det også vigtig for os at være åbningsløb på Cupe’en, så vi sikre os et stærkt felt” siger Steffan Bill fra arrangørgruppen.

Løbet er 185 km. Der skal køres over 16 gruspavér, i alt 30 km på grus. Der afsluttes med tre finale omgange i Herning.