Dansk Landevej

Fyret landstræner: Mine grænser blev overtrådt

Den nu tidligere landstræner for kvinderne i Danmark Cykle Union, Cathrine Marsal, fortæller onsdag i Jyllands Posten, at hendes grænser blev overtrådt i forbindelse med en samtale om at udtage datter af DCU-formand Henrik Jess Jensen til EM i 2018. En samtale Marsal havde med Jess Jensen i forbindelse med DM på landevej på Lolland/Falster.

“Mine grænser blev fuldstændig overtrådt. Det var en frygtelig oplevelse, der efterlod mig i chok, og det tog mig lang tid at finde ud af, hvordan jeg skulle håndtere det, fordi det var så etisk forkert. Hvis formanden og direktøren skulle bestemme, hvem jeg skulle udtage, hvad skulle jeg så være der for? Jeg overvejede at sige op, men rytterne gav mig modet til at fortsætte mit arbejde” siger Marsal til Jyllands Posten.

Marsal, der selv er tidligere verdensmester, fortæller videre til avisen at DCU-formanden stillede sig en centimeter fra hendes hoved og spurgte hvornår jeg ville ringe til hans datter for at sige, at hun var udtaget. “Han sagde, at han henvendte sig som hendes far, men jeg svarede, at han havde DCU-trøje på og er formand for forbundet – så selvfølgelig kunne han ikke henvende sig på den måde som hendes far”, forklarer Catherine Marsal. 

Henrik Jess Jensen er ikke enig med Marsals udlægning. “Jeg gjorde opmærksom på, at jeg henvendte mig som far to gange. Jeg spurgte stille og roligt, om landstræneren kunne oplyse mig, hvornår udtagelsen fandt sted til EM, fordi min datter havde en tilmeldingsfrist med sit hold, hvor hun skulle køre etapeløb i Sverige. Det bliver nu udlagt, som om jeg har været inde og lægge pres på for at få hende udtaget til EM. Det vil jeg gerne afvise”, siger Henrik Jess Jensen til Jyllands Posten.

Vidner har både overfor Jyllands Posten og tidligere til Ekstra Bladet fortalt at landstræneren gik grædende fra episoden.

Henrik Jess Jensens datter Mette Egtoft Jensen deltog ved EM i Tjekkiet 2018.

 Catherine Marsal blev i maj 2019 fyret som landstræner.