Internationalt landevej

Fuglsang indleder sæsonen i Spanien

Jakob Fuglsang har haft et par turbulente måneder. Den danske Astana-rytter er i flere medier sat i kontrakt med den berygtede italienske dopinglæge Michele Ferrari. Der findes dog ingen beviser for denne kontakt, og nu kan Fuglsang koncentrere sig om cykelsæson 2020. Denne har Fuglsang indledt onsdag i det spanske Rute del Sol, der køres i udgave nr. 66, og som danskeren kører med 1-tallet på ryggen som forsvarende vinder. Tror du at danskeren kan gentage sejren, så brug denne bonusguide.

Løbet skal køres over fem etaper heriblandt en afsluttende enkeltstart på 13 km. Enkeltstarten er forholdsvis flad, men de øvrige etaper er kuperet, og passer perfekt til Fuglsangs profil.

I Ruta del Sol, der også kaldes Vuelta a Andalucia, deltager også Danmarks største cykelteam, Riwal Readnynez, der blandt andre har danskerne Christoffer Lisson og Rasmus Quaade med, men desuden stiller med nordmændene Sondre Ender, Kristian Aavold og Sindre Lunke samt briten James Shaw og hollandske Martijn Budding.

Derudover deltager ikke andre danske ryttere i løbet, men World Tour teams som Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott, Movistar, Lotto Soudal, Bahran-McLaren, Ag2r og UAE-Emirates er på startlisten, og Fuglsang vil blive udfordret af blandt andre Mikel Landa (Bahrain-McLaren), Marc Soler (Movistar), David de la Cruz (UAE), Enric Mas (Movistar), Mikel Nieve (Mitchelton-Scott). og måske holdkammerat Ion Izagirre. Har du en personlig favorit, så brug den kode.

Jakob Fuglsang er i øvrigt den eneste dansker, der har vundet løbet, der blev kørt første gang i 1925, men dog anden gang først i 1955. Det er også blevet til dansk andenplads ved Jesper Skibby i 1991. To danskere har vundet etaper i det spanske løb. Kenneth Weltz vandt en etape i 1990, mens Alex Rasmussen triumferede på en etape i 2010.