Fra Lotto Soudal til Team Herning elite

Rasmus Byriel Iversen er ny rytter på DCU-holdet Team Herning CK Elite i 2021. Efter to år som professionel på WorldTour-holdet Lotto Soudal vender den 23-årige rytter hjem til Danmark for at genfinde det høje niveau, der gav ham en professionel kontrakt.

”Jeg har brug for at finde mig selv som cykelrytter og finde tilbage til de kvaliteter, der gjorde mig professionel. Jeg var ikke klar til at blive professionel, da jeg blev det. Derfor svingede mit niveau rigtig meget, og man kunne aldrig regne med, at jeg var der hundrede procent,” siger Rasmus Byriel Iversen om tiden på Lotto Soudal.

”Hvis du havde spurgt mig for to måneder siden, var det fuldstændig utænkeligt at køre for et DCU-hold. Så havde jeg nok sagt, at jeg hellere ville stoppe. Men da jeg ikke fik min kontrakt forlænget, kunne jeg bare mærke, at det er det her, jeg har brug for. At finde tilbage til glæden og hele årsagen til, at jeg ville være professionel cykelrytter,” uddyber den unge dansker.

Sportschef på Team Herning CK Elite Frederik Thalund er både glad og stolt over at få en WorldTour-rytter i folden i 2021.

”Det er vildt, at vi kan præsentere en rytter af hans kaliber. Jeg forventer, at han med sin erfaring fra WorldTour’en vil bidrage til at løfte holdet som helhed,” siger Thalund. Han understreger også, at han og Team Herning CK Elite vil støtte Rasmus Byriel Iversen i jagten på en ny professionel kontrakt, som han ifølge Frederik Thalund fortjener. Men først og fremmest ser han frem til, at Herning-holdet får glæde af sønderjydens kvaliteter. ”Jeg forventer, at vi kun kan holde på ham i ét år, da han gerne skal videre til næste niveau igen. Han kommer til holdet med store ambitioner, så vi håber og forventer at drille de andre danske kontinental- og DCU-hold igen næste år,” siger han.