6-dagesløbBaneHistorieTopartikler

Fra bogen 6-dagesløb: Tre flade

CyclingWorld.dk bringer her en anekdote lånt fra bogen 6-dagesløb, der kan bestille på dette link.

Tre flade
I en række år var det tilladt for ryttere at forlade jagterne og gå i kabinen og f.eks. få ekstra fedt i bukserne. I den forbindelse var der en uskreven regel om, at når gardinet var trukket for, så var det at betragte som en lukket dør. Denne uskrevne regel respekterede den legendariske kommissær Helmuth Christensen ikke et år i Forum, da Kim G. Svendsen var gået ned for at få fedt på et siddesår. Kommissæren forstyrrede Svendsen, der reagerede noget voldsomt og lovede kommissæren et par flade.
Efter jagten holdte kommissærerne møde og drøftede tydeligvis, om Svendsen skulle smides ud af løbet. Heldigvis nåede danskerens hjælper hurtigt ud i smørrebrødsbutikken, hvor han hentede tre stykker smørrebrød. Dem overrakte Svendsen til kommissæren sammen med kommentaren om, at her var de flade, han havde lovet. Helmuth Christensen kunne ikke undgå at grine, og dermed slap Kim G. Svendsen for straf.

Bogen 6-dagesløb indehaver en lang række anekdoter fra 6-dagesporten. Prisen for bogen, der udkom i december 2018 er blot kr. 229,-. Bestil på dette link.