6-dagesløbBaneHistorieTopartikler

Fra bogen 6-dagesløb: Michael Mørkøvs bedste gave

CyclingWorld.dk bringer her en anekdote lånt fra bogen 6-dagesløb, der kan bestille på dette link.

Michael Mørkøvs bedste gave
6-dagesløb har en helt speciel placering i Michael Mørkøvs hjerte Det var ganske enkelt på grund af disse, at han begyndte at cykle. Det fortæller Mørkøv om her: “6-dagesløbet satte et stort indtryk på mig som barn, og var den helt klare årsag til, at jeg begyndte med at cykle Jeg glemmer aldrig dengang, min farmor under søndagens program købte Jens Veggerbys Par nr 7-trøje i souvenirboden til mig. Jeg var 10 år, og den trøje er nok den bedste gave, jeg nogensinde har fået. Med 7’er-trøjen racede jeg og min bror Jesper rundt på den ovale parkeringsplads ved vores skole i Kokkedal og legede 6-dagesløb Jeg husker, at vi i en periode kørte dernede dagligt, morgen – eftermiddag – aften Jesper kørte altid i et sæt TVM-tøj, han var fan af Jesper Skibby.
Det er nu godt 20 år siden, og jeg kan indimellem ikke lade være med at tænke, over mine ture på parkeringspladsen i 7’er-trøjen og tænke, at jeg selv nu er blevet en del af den historie, jeg drømte om dengang Derfor har 6-dagesløbet en enorm plads i mit cykelhjerte, og min første optræden i løbet og i særdeleshed som Par nr 7 vil jeg også rangere som noget at det største, jeg har opnået i min liv”.

Bogen 6-dagesløb indehaver en lang række anekdoter fra 6-dagesporten. Prisen for bogen, der udkom i december 2018 er blot kr. 229,-. Bestil på dette link.