Internationalt landevej

Formand: Det er banecyklingen og ikke cyklebanen som bør fredes

For et par dage siden kom beskeden om at Aarhus Cyklebane er blevet indstillet til fredning hos slots- og kulturstyrelsen. En indstilling der ikke vækker glæde hos Aarhus Cyklebanes formand Johannes Ollerup Sall. Dette fremgår af et indlæg formanden har skrevet på aarhuscyklebane.dk.“…en fredning af Aarhus Cyklebane i sin nuværende form, vil være en hæmsko for den fortsatte udvikling af banecyklingen i Aarhus”, skriver formanden blandt andet.

Ollerup Sall skriver videre, at den nuværende cykelbane i Danmarks næststørste by er den femte cyklebane i Aarhus, og at hver eneste af disse baner har haft sin tid, men også på et tidspunkt måtte lade livet til fordel for nyere og mere moderne cyklebaner. Formanden skriver endvidere at bygningen af cykelbanen i Ballerup næppe ville have været sket, hvis ikke Ordrupbanen var blevet “ofret”.

Johannes Ollerup Sall mener, at fredningen af den nuværende Aarhus Cyklebane vil være en hæmsko for det projekt om en ny moderne indendørs cyklebane i Aarhus, som der arbejdes med.

Læs hele indlægget på nedenstående link