Internationalt landevej

Folsach/Rodenberg danske mester i parløb 2016

Dagens par nr. 1, Casper Folsach/Frederik Rodenberg Madsen blev torsdag danske mestre i parløb over 50 km.

De to landsholdsryttere indledte med at vinde dagens tre første af de 20 indlagte spurter. Dette understregede styrken hos de to, og de var siden aldrig reelte truet på førstepladsen. Par nr. 7, Jesper Mørkøv/Marc Hester, var aktive i stort set alle løbets spurter, men var generelt på bagkant i forhold til Folsach/Rodenberg.

I løbets sidste tredjedel angreb par. nr. 3, Casper Pedersen og europamester i pointløb Niklas Larsen, der kørte karrierens første parløb. De lykkedes for de to at vinde en omgang, og dermed 20 point. Men par nr. 1 kunne ikke trues i den samlede stilling.

“Vi fik en super godt start, men var dog lidt bekymret, da par 3 kørte rundt og vandt en omgang. Men en super fed sejr”, sagde Casper Folsach efter sejren. “Det er bare fedt, at være dansk elitemester i parløb”, supplerede Frederik Rodenberg, der tydeligvis havde givet alt, hvad han havde i sig, og var flere gange tæt på at kollapse i forbindelse med præmiecermonien. Skuffelsen var markant hos par nr. 7. “Vi havde sat næsen op efter denne her titel. Og ville naturligvis gerne havde vundet. Men vi tabte til et stærkt par, og der venter mange vigtige løb for os i den kommende måneder”, lød det fra Jesper Mørkøv.

Resultat:
1. Casper Folsach/Frederiks Rodenberg Madsen 88 p.
2. Jesper Mørkøv/Marc Hester 71 p.
3. Casper Pedersen/Niklas Larsen 70 p.
4. Arne Birkemose/Andreas Kron 41 p,
5. Christian Nykvist/Andreas Stokbro 38 p.

Torsdagen bød blandt andet på U19 DM i 1000 meter på tid.

Resultat:
1. Kristian Kaimer (Team ABC Junior) 1:05,200
2. Jakob Joensen (DBC) 1:05,222
3. Julius Johansen (Team Børkop Cykler Carl Ras) 1:05,240
4. Oliver Wulff Frederiksen (Greve CC) 1:05,620
5. Thomas Kaspersen (KCK Herlev) 1:06,711

Alle dagens resultater her.