Bane

Fleredobbelt verdensmester skal køre 6-dagesløb i Ballerup

Feltet til årets 6-dagesløb bliver imponerende stærkt. Arrangørerne har allerede offentliggjort en lang række toppar. Seneste er det nu også faldet på plads, at den fleredobbelte franske verdensmester Morgan Kneisky er med i det 55. københavnske 6-dagesløb.

Morgan Kneisky hentede i 2013 karrierens første store triumf ved at blive verdensmester i parløb samme med Vivien Brisse i hviderussiske Minsk. Men faktisk blev Kneisky allerede i 2009 verdensmester. Dette i scratch i polske Pruszków. Året efter var der VM i Ballerup, og der hentede franskmanden en sølvmedalje i parløb sammen med Christophe Riblon. I 2011 blev det til VM bronze i både scratch og pointløb. Den næste store titel blev hentet på hjemmebane ved VM 2015 i Paris. Her kørte Kneiskyi parløbet sammen med Bryan Couquard og til enorm begejstring for hjemmebanepublikummet sejrede de to foran de stærke italienske og belgiske par. Ved VM 2016 i London blev det endnu en sølvmedalje.

Som makker til den dobbelte parløbsverdensmester i 6-dagesløbet i Ballerup er udpeget den unge talentfulde Benjamin Thomas. Den 21-årige franskmand har allerede flere europamesterskaber på sit cv, og er generelt en super alsidig rytter. Og så var det Benjamin Thomas, der var Kneiskys makker ved VM 2016. De to blev kun overgået af Mark Cavendish/Bradley Wiggins.

Tidligere er det blevet offentliggjort, at det førende par i 6-dages løbsserien, belgierne Moreno De Pauw/Kenny De Ketele (par nr. 16), nr. to i serien Marcel Kalz/Leif Lampater (par nr. 2), østrigerne Andreas Graf/Andreas Müller (par nr. 3), australierne Regan Gough/Pieter Bulling (par nr. 5) samt de danske par Lasse Norman/Michael Mørkøv (Par nr. 7), Jesper Mørkøv/Marc Hester (Par nr. 9), Casper Folsach/Frederik Rodenberg Madsen (Par nr. 1) og Alex Rasmussen/Casper Pedersen (Par nr. 12) deltager i 6-dagesløbet, der altså indledes den 26. januar.

Det 55. københavnske 6-dagesløb skal afvikles i Ballerup Super Arena den 26. til 31. januar. Billetsalget foregår via BT Shop.