Internationalt landevej

Fire gaveidéer til den eventyrlystne udendørstype

Vinteren står for døren, men det behøver ikke nødvendigvis være en hindring for ikke at komme ud i det fri. Vi har alle sammen en ven eller familiemedlem, som bare ikke kan få nok af den friske luft, om så det siler ned med regn eller frosten bider i tæer og fingre. I den forbindelse kunne mn måske indtænke gaveidéer til netop den type ven eller familiemedlem. Julen står for døren, så hvorfor ikke finde en fantastisk gave til dit eventyrlystne friluftsmenneske af en ven.

Solidt værktøj til skabelsen af det perfekte shelter
Danskerne er blevet mere og mere glade for at tage en tur i naturen. De seneste to år har set en opblomstring af især ture til sheltere rundt omkring i det danske landskab. Dillen er blevet så stor, at nogen går så langt som til at bygge deres eget lille shelter i baghaven eller i sommerhuset. På den måde kan man få en nat under åben himmel uden at skulle stå på venteliste til at booke et offentligt shelter i den danske natur.

Har du en ven, der går med byggetanker i den retning, så kan man eventuelt overveje at investere i de rigtige produkter til reparation og renovering og eventuel opbygning af et privat shelter. Måske er denne værktøjsgave netop det, der får sat endelig gang i din ven eller familiemedlems drømme om sit eget lille private shelter på matriklen.

Pandelamper til de mørke vintereftermiddage og aftener
De helt store trekking-typer skyer ingen midler, når de får trang til at begive sig ud i naturen. Nogen har ikke nok i at spendere en weekend i de efterhånden super populære shelters, der skal mere til. Nogen skal have fart over feltet enten i form af raske traveture, lange løb i skoven eller mountainbike og cykling på skovstier og landeveje.

Men den danske vinter er mørk, og nogle gange er en lille lygte ikke nok. I dag kan man købe flere forskellige fantastiske LED-pandelamper, som oplyser bredt og langt. De kan monteres let på hovedet og sørger dermed for, at man har hænderne fri. Og hvis der er noget et nysgerrigt og eventyrlystent udendørsmenneske elsker, så er det at have hænderne fri til at udforske naturen og omgivelserne.

Mobilt shelter kit til en spontan overnatning i det fri
I dag behøver man hverken et shelter eller at medbringe et kæmpe telt og tusindvis af teltpløkker for at sove i det fri. Man kan med fordel kigge efter de mange shelter kit løsninger, som produceres af flere forskellige producenter. Disse indeholder ofte et mini telt med plads til to, samt sovepose og varmepose. Kittet er ideelt til personer, der ofte spontant kan få en idé om at settle en ekstra nat i det fri og som ikke gider den store oppakning.

Den perfekte termokande til en kort pause med varm kaffe eller kakao
En termokande kan lyde som en trist gave, men i dag kan man købe så avanceret trekker-udstyr, som enhver friluftstype vil elske. Vi kender alle picnic-turene i det fri, hvor man har taget kaffe med i den gamle termokande blot for at opdage, at den på ingen måde har kunnet holde på varmen. Med de ny avancerede outdoor termokander vil dette ikke længere være et problem. Her er adskillige timers vandring eller cykling ingen hindring for stadig at kunne øse en gloende hed kop kaffe op til sig selv eller sin ven. For en styrkende kop kaffe skal der ofte til for at kunne trampe videre i naturen.