Internationalt landevej

Felt i verdensklasse til Tour of Scandinavia 

Flere af verdens bedste kvindelige cykelryttere samles i København tirsdag den 9. august. Her går starten til det allerførste Tour of Scandinavia, et World Tour-løb over 6 etaper gennem tre forskellige lande. 

Der bliver i den grad noget at se frem til, når mange af verdens allerbedste kvindelige cykelryttere stiller til start på Kongens Nytorv og det kan meget vel være blandt stjernerne fra det netop afsluttede Tour de France-femmes, at favoritterne til løbet skal findes. Startlisten tæller blandt andet navne som Marianne Vos, Demi Vollering, og Cecilie Uttrup Ludwig.

Marianne Vos (Jumbo-Visma) vandt den grønne trøje i Tour de France-femmes og det bliver spændende at se om den hollandske legende kan holde de andre ryttere bag sig på den 10 km lange stigning til målstregen på Norefjell på løbets næstsidste etape. Den hollandske rytter Demi Vollering (SD Worx) der blev nummer to ved Tour de France-femmes, er en anden udfordrer til den samlede plads. Den nykårede vinder af TdFF Annemiek van Vleuten er ikke på startlisten til den første Tour of Scandinavia. Det kan åbne døren for Vollering, men hun vil ikke være uden stærke konkurrenter. 

En af de ryttere der også regnes blandt favoritterne, er TdFF-etapevinderen Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ). Cecilie Uttrup Ludwig er ganske givet ekstra motiveret til at køre sit første World Tour-løb nogensinde på hjemmebane i Danmark. Cecilie er som alle ved en stærk klatrer, og hun elsker at køre løb i Skandinavien.  Lucinda Brand (Trek-Segafredo) cykelcrossmesteren, har vundet Ladies Tour of Norway før og er også en af de ryttere, man skal holde øje med. 

De skandinaviske teams er klar til at vise sig frem på ’hjemmebane’ og de mange fans kan se frem til at heppe på ryttere fra Uno-X Pro Cycling Team og Team Coop-Hitec Products.

Tidsplan for løbets første etape:

Kl. 12.15 Holdpræsentation på Kgs. Nytorv
Kl. 13.35 Officiel velkomsttale ved Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen
Tale ved Kulturborgmester Københavns Kommune Mia Nyegaard
Tale ved CEO, Tour of Scandinavia, Roy Moberg
Kl. 13.50 Officiel start: Snoren klippes af Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, Overborgmester Sofie Hæstorp Andersen og repræsentanter fra Sverige og Norges regeringer.
Kl. 17:00 Rytterne ankommer til første målpassage i Helsingør i forbindelse med afsluttende omgange
Kl. 17:55 Opløb

Etaperne til løbet er: 
1. etape, tirsdag den 9. august: København-Helsingør (DEN), 145,6 km 
2. etape, onsdag den 10. august: Mollösund/Orust-Strömstad (SWE), 153,8 km 
3. etape, torsdag den 11. august: Moss-Sarpsborg (NOR), 119 km 
4. etape, fredag den 12. august: Askim-Mysen (NOR), 119 km 
5. etape, lørdag den 13. august: Vikersund-Norefjell (NOR), 127,4 km 
6. etape, lørdag den 14. august: Lillestrøm-Halden (NOR), 154,3 km