Bane

Fantastisk program venter tilskuerne torsdag i Ballerup Super Arena

Det sportslige højdepunkt er et internationalt parløb over 100 km med et stærkt besat felt. Men generelt er der lagt op til cykelfest for hele Danmark på torsdag i Ballerup Super Arena.

Hyldest af de danske vindere af internationale cykelmedaljer i 2016, kåring af Årets Cykelrytter og Årets Talent i dansk cykelsport, rekordforsøg i 200 meter med flyvende start, Kim Refshammers traditionelle mindeløb og uddeling af Thorvald Madsen fondens legat. Det er blot et udsnit af de begivenheder, der kan opleves torsdag i Ballerup Super Arena, inden aftenens program kulminere med et stærkt besat internationalt parløb over hele 100 km.

“Jeg synes virkelig, vi har noget at tilbyde tilskuerne, så jeg håber og tror på, at der kommer mange tilskuere i hallen på torsdag, og er med til at skabe en forhåbentlig fantastisk stemning, der kan runde cykelåret 2016 flot af. Vi glæder os ihvertfald til at byde folk velkomne til en cykelfest”, forklarer DBCs eventansvarlige Jimmi Madsen.

100 km parløbet bliver præsenteret af El-installatør Claus Dalsgaard a/s. Blandt favoritterne til at vinde løbet kan nævnes 6-dagesløbets Par nr. 7 Michael Mørkøv/Lasse Norman, de danske mestre Casper Folsach/Frederik Rodenberg, Par nr. 9 Jesper Mørkøv/Marc Hester, men også udenlandske par som østrigerne Andreas Graf/Andreas Müller og tyskerne Achim Burkart/Nico Hesslich plus den tyske veteran Leif Lamper og det danske super talent Julius Johansen, der kører som Par nr. 14.

Rekordforsøget i 200 meter med flyvende start blive udført af henholdsvis den danske mester William Milkowski og den danske U19-mester Jakob Joensen. Den nuværende danske rekord på dansk jord indehaves af Lars Brian Nielsen, og lyder på 10,643 sekunder.

Årets Cykelrytter er den mest prestigefyldte pris i dansk cykelsport. Prisen blev uddelt første gang i 1976. Det er de aktive licensryttere i Danmark, der stemmer om hvem, der skal modtage prisen. I år er de nominerede Jakob Fuglsang, Amalie Dideriksen, Annika Langvad, 4000 meter holdet og Magnus Cort.

Se danske program på http://cykelbanen.dk/?page_id=2462.