BaneTopartikler

Fakta om bane-VM 2017

Onsdag indledes Bane-VM 2017 i Hong Kong. Der skal køres i Hong Kong Velodrome med plads til 3000 tilskuere. Bane-VM blev afviklet første gang i 1893, men det er blot anden gang at der køres i Asien. Første gang var i Tokyo i 1990. Det skal dog nævnes at Hong Kong i sidste sæson var værter for en afdeling af World Cupen.

Årets bane-VM bliver nr. 114 af slagsen. Der deltager omkring 370 ryttere fra 42 forskellige nationer.

Der køres i alt 20 discipliner, ti for hver af de to køn. For første gang nogensinde køres der parløb for kvinder. Dette over 30 km. Omnium afvikles i det nye format over scratch, tempo race, udskilning og pointløb.

Danmark skal deltage i holdforfølgelse, i parløb med Casper Folsach/Niklas Larsen, i pointløb med Niklas Larsen og i omnium med Casper Pedersen. Også de unge Julius Johansen og Frederik Rodenberg Madsen er en del af de danske hold, og alle fem af de danske ryttere er i spil til holdløbet.

Holdforfølgelse afvikles henholdsvis onsdag og torsdag, pointløb køres fredag, mændendes omnium lørdag og parløb søndag.

Blandt kommisærerne i Hong Kong er danske Hans-Christian Lykkegaard.

Hong Kong er også kendt som “The Pearl og the Orient”. I byen bor lidt mere end 7 millioner indbyggere. Fra 1841 var Hong Kong en britisk kronkoloni, men blev overdraget til Kina i 1997. I dag er der begrænset selvstyre i Hong Kong. Verdens tættest befolkede lokalitet, Mong Kok, ligger i Hong Kong.