Vuelta a Espana

Etapesejr til Carthy. Carapaz tilbage i førertrøjen. Vingegaard imponerede igen

Vuelta a Espana 2021 udvikler sig dramatisk i disse dage, og spændingen helt intakt inden den sidste uge.
Amerikanske Hugh Carthy vandt søndagens tolvte etape af det spanske etapeløb. En etape med mål på det berømte l’Angliru.

Etapen fik en fantastisk afslutning med et stort opgør mellem løbets stærkeste bjergryttere på den ekstreme stigning. Richard Carapaz kørte sig via en fjerdeplads på etapen tilbage i Vuelta’ens førertrøje. Primož Roglič, der kørte etapen i førertrøjen, var i store problemer på de sidste kilometer, fik hjælp af holdkammerat Sepp Kuss, men led et mindre tidstab.

Igen imponerede danske Jonas Vingegaard med et stort stykke føringsarbejde for Jumbo Visma. Danskeren slog først ud med 3,5 km igen af etapen, og blev nr. 14. En virkelig flot præstation af den 23-årige Thy-bo, er sprang 15 pladser frem i klassementet til en 47. plads.

Carapaz fører nu løbet ti sekunder foran Roglič. Carthy rykkede frem på tredjepladsen. Der er blot 32 sekunder fra trredje- til førstepladsen. Bedste dansker i klassementet er Niklas Eg fra Trek Segafredo som nr. 42. Eg blev pænt nr. 27 på dagens tolvte etape.

Mandag er der hviledag, tirsdag køres enkeltstart fra Muros til Mirador de Ézaro over 33.7 km.