Dansk Landevej

Ekstraordinær kongres onsdag i Danmark Cykle Union

Ritzau skriver, at der onsdag aften skal være ekstraordinær kongres i Danmark Cykle Union (DCU). På dagsorden er eksklusion af Bo Belhage fra DCUs bestyrelse. Belhage har  i en længere periode været stærkt kritisk overfor en lang række forhold og handlinger i DCU, og krævede ved årsmødet i juni sidste år, at formand Henrik Jess Jensen skulle gå af.

“Der har været en manglende tillid og et dårligt arbejdsklima baseret på mistro. Det er jo slet ikke gavnligt for arbejdsklimaet”, siger bestyrelsens talsmand, Jens Panum Have.

Henrik Jess Jensen har desuden fået kritisk Danmarks Idrætsforbunds etiske komité på tre områder. Og tidligere i år ville Benhage ikke godkendee unions regnskab.

“At de vil have mig ekskluderet, er for så vidt ikke noget stort problem for mig. Mit problem er, hvis det foregår på et uoplyst grundlag. Den dagsorden, der er fremlagt til den ekstraordinære generalforsamling, er bestemt ikke lovende. Der står intet sted, at der kan fremlægges for og imod. Man skrider direkte til en valghandling. Derfor risikerer man, at valget ikke foregår på et oplyst grundlag, men udelukkende ud fra de politiske konstellationer. Det ville jeg være ked af”, udtaler Bo Belhage til ritzau.

Foto: Jesper Skovbølle.

Husk at du køber dine cykelbøger i CyclingWorldshop.dk.