Bane

Du kan opleve banecykling i verdensklasse på torsdag i Ballerup

Verdensrekordholdere, OL-medaljevindere, en nykåret europamester og bare verdensklasse cykelryttere. Hvor ofte kan man opleve det i Ballerup? Det kan man ihvertfald på torsdag, når verdens ældste cykelklub, DBC, indleder banesæsonen i Ballerup Super Arena.

DBC afholder hver vinter en lang banecykelstævner i Danmarks største cykelarena. Det er her fremtidens banestjerner udklækkes. Årets sæson indledes på torsdag. Der skal køres cykelløb i en række klasser og aldersgrupper, men mest attraktivt for tilskuerne er uden tvivl aftenens elite parløb.

I feltet er nemlig blandt andre verdensrekordindehavere i holdforfølgelse, Julius Johansen og Frederik Rodenberg, der kører parløb med henholdsvis Tobias Aagaard Hansen og Niklas Larsen. Aagaard Hansen er netop blevet U19 europamester i udskilningsløb, mens Niklas Larsen i 2016 vandt OL-medalje i Rio og i øvrigt sidste år vandt PostNord Danmark Rundt! Men det stopper ikke her. For også sølvvinder i forfølgelsesløb ved sidste uges U19 EM i Italien, Carl-Frederik Bevort, den kommende World Tour-rytter, på Peter Sagens BOHA-hansgrohe, Frederik Wandahl, den kommende Uno-X rytter Robin Skivild, banelandsholdsrytter Matias Malmberg samt flere andre store profiler er på startlisten. Og så er der internationale islæt med det svensk/norske par, Gustav Johansson og Anders Oddi, på startlisten. Det kan kun blive et helt fantastisk parløb. Dette skal køres over 40 km fra kl. 21:25. Inden er de masser af seværdigt cykelløb og dette uden tvivl med et par af fremtidens profiler.

Stævnet indledes kl. 18:30. Dørene åbner kl. 17:45. Der må kun lukkes 350 tilskuere ind i Ballerup Super Arena. Dette foregår efter først-til-mølle princippet. Entré er kr. 50,- eller med DBC medlemskort. Et passivt-/støttemedlemsskab til DBC, gældende for hele sæsonen, koster i øvrigt blot kr. 300,- og kan købes ved indgangen.

DBC tager naturligvis alle forbehold i forhold til corona. Alle der bevæger sig rundt skal bære mundbind. Der må kun komme ryttere, og et begrænset antal officials på inderkredsen, og må tilskuerepladserne skal der holdes afstand.

Men dejligt at der igen er cykelløb i Ballerup Super Arena.

Program for dagen på https://cykelbanen.dk/wp-content/uploads/2020/10/program22oktober2020.pdf