Dansk LandevejInternationalt landevejNyhederTopartikler

Det italienske landshold: Har aldrig set en hårdere VM-rute

Det italienske landshold repræsenteret af Milano-Sanremo vinder Vincenzo Nibali, Alessandro De Marchi og Franco Pellizotti samt teammanager Davide Cassani har netop besøgt Tirol og Innsbruck i Østrig, hvor der den 22. til 30. september skal afholdes landevejs-VM 2018.

Herrernes elite landevejsløb skal køres over i alt 265 km. Den neutrale distance er på 5,6 km. Siden skal køres en sløjfe på 90.6 km, seks omgang af 23,9 km plus en afsluttende lang omgang på 31 km. I alt 4670 højdemeter skal rytterne besejre. Heribalndt den 8 km stigning til Igls, der passeres hele syv gange.

Cassani og de italienske ryttere er enige om, at de aldrig har set en hårdere VM-rute. Specielt den sidste stigning på den sidste rundstrækning, hvor der er er stigningsgrader op til 28, betegner Nibali som et helvede. “Den afsluttende stigning ligner noget til et MTB-løb. Den bliver svær at administre. Mange ryttere vil bliver overrasket, når de ser dem”, forklarede Nibali efter at have kørt på ruten.

“På papiret er dette en af de mest svære VM-ruter. Det var en god ide at komme her, et par måneder før VM, for at se og forstå, hvad der møder os til september. Jeg tror, Tirol vil modtage os på den bedste måde, og at der kommer rigtig mange tilskuere”, forklarede De Marchi, der til dagligt har kontrakt med BMC teamet.

I alt skal køres tolv løb ved VM. VM vil blive vist på TV i 150 lange og der forventes flere hundrede tusinde tilskuere.

Foto: Expa/OK Rad WM 2018

Læs meget mere på http://www.innsbruck-tirol2018.com.

EXPAJAK1803230539