Internationalt landevej

Det danske OL-hold udtaget

Danmarks Idræts Forbund og Danmarks Cykle Union har udtaget rytterne til landevejsløbet ved sommerens OL i Rio.

Holdet bliver Jakob Fuglsang fra Astana, Christopher Juul Jensen fra Orica Greenedge og Chris Anker Sørensen fra Fortuneo-Vital Concept.

chrisankerfuglsang

OL-løbet skal køres dagen efter åbningsceremonien, og bliver 253 benhårde kilometer med blandt andet tre kategori 1-stigninger på rutens sidste tredjedel. ”Jeg tror, at det bliver et langt og udmagrende løb, hvilket normalt er noget, som passer mig godt. OL er noget helt specielt, idet det er et af mine store mål i år, netop fordi ruten er, som den er. Jeg skal forsøge at gemme mig lidt i store dele af løbet, og kun i slutfasen skal jeg forsøge at lave noget, hvis benene er til det. Umiddelbart ville jeg være tilfreds med en top 8-placering,” siger Jakob Fuglsang.

”Jakob Fuglsang er en rytter, der kan køre i top 10 i alle cykelløb i verden. Han er en meget dygtig allround cykelrytter med både et højt bund- og topniveau. Hvis han rammer formen, vil jeg absolut ikke udelukke, at han kan være med til at køre om topplaceringer,” siger Lars Bonde, sportschef i Danmarks Cykle Union.

Danmark må også stille en rytter til start i OL’s enkeltstart, men det skal være en af de tre deltagere i linjeløbet. Hvem det bliver, besluttes senest 9. august.

Tidligere er Annika Langvad og Simon Andreassen udtaget til MTB disciplinernee ved OL, Simone Tetsche Christensen og Niklas Laustsen til BMX samt Amalie Dideriksen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Quaade, Casper Folsach, Frederik Rodenberg Madsen, Niklas Larsen og Casper Pedersen til banedisciplinerne.