Bane

Den énøjede australier er død

Så har den énøjede australier Reginald Arnold forladt os. Han døde 23. juli hjemme i Australien i en alder af 92 år.

Af Henrik Rico Elmgreen

Dermed siger vi farvel til en af de absolut sidste af Forum-heltene fra den gloriøse periode i 1950’erne. Og én af de sidste, der som gamle Kay Werner sagde, kunne ”køre solen sort”.

Arnold kom sammen med landsmanden Alfred Strom til Europa i 1946. De ville prøve at slå sig igennem i 6-dagesløbene på Europas vinterbaner. Det var ikke så let dengang, for der var mange om buddet. De bosatte sig under primitive forhold i Gent i Belgien. En forudseende sportsdirektør gav dem chancen, og den udnyttede de, om end de måtte vente tre år, før de kunne score den første 6-dagessejr. Seks sejre nåede de sammen, inden den ældre Strom lagde op, Arnold fortsatte helt frem til 1963 og vandt i alt 16 6-dagessejre. Blandt hans bedste makkere var italieneren Ferdinando Terruzzi. De to kørte mange løb sammen i Forum, men selv om de var et fantastisk par og meget populære, nåede de aldrig at vinde 6-dagesløbet i København.  Men de vandt europakriteriet i parløb i 1957 og 7. januar 1960 satte de den legendariske 100 km rekord.

Arnold havde glasøje, hvilket bl.a. havde som konsekvens, at han ikke kunne finde rundt på den 114,2 meter korte vinterbane i Århus.

Reginald Arnolds nevø Marcus Arnold skrev sidste år en flot biografi om sin onkel med titlen REGINALD ARNOLD SixDayMan. En glimrende bog med masser af gode fotos, også fra Forum.