DCU: Vi er nødt at deltage ved EM i banecykling i Minsk.

På trods af den store kritik af den politiske situation i Belarus vil Danmark deltage i det kommende EM i banecykling, der afvikles i Minsk i Belarus den 23. til 27. juni. 

 “Hovedårsagen til at vi stiller op er, at deltagelsen i det kontinentale mesterskab (i vores tilfælde EM), er en forudsætning for at vi må deltage i VM senere på året. Hvis vi vælger ikke at stille op til EM, vil det have temmelig vidtrækkende sportslige konsekvenser for os. Det vil nemlig betyde, at ved at fravælge EM, afskærer vi os fra at kunne køre VM 2021. EM deltagelsen er simpelthen en forudsætning”, forklarer Danmarks Cykle Unions sportchef Morten Bennekou i en pressemeddelelse og fortsætter: ”og så har det derudover en langtrækkende konsekvens, fordi manglende deltagelse ved VM 2021, har stor negativ betydning i forhold til at kvalificere sig til det næste VM i 2022 og dermed konsekvenser, som rækker ind i kvalifikationerne i den næste OL-cyklus, hvor OL i Paris jo allerede nu kun er tre år væk. Derved vil det have en stor indflydelse på den fortsatte fastholdelse som en af verdens bedste nationer. Og netop til VM i 2021, er det vores plan at stille med fremtidens hold hos herrerne, hvilket motiverer dem ret meget. Hos damerne er motivationen at gå efter guld og VM-striber. Som det således står klart, vil en udeblivelse fra EM være temmelig problematisk for os rent sportsligt”.

Ved deltagelsen ved EM i  Minsk, har Danmarks Cykle Union også et ekstra højt fokus på atleternes sikkerhed forklarer direktør Martin Elleberg Petersen: ”i såvel ledelsesgruppen som hos bestyrelsen, er sikkerhed for ryttere og staff et meget højtprioriteret fokuspunkt. Helt lavpraktisk og i enighed med vores sponsorer, bærer alle deres normale dagligdagstøj under rejse og transport til og fra stævnet og det bliver således kun indenfor i arenaen at landsholdsdragten bæres. Vi har intet ønske om at blande politik og sport, derfor bliver vi ikke synlige i bybilledet i dragter eller fritidstøj, ligesom logoer på tøjet er fjernet efter ønske fra vores sponsorer og med vores fulde opbakning. Vi er der for at sikre deltagelse til VM og for at sikre så gode placeringer til vore atleter som muligt” slutter direktør Martin Elleberg Petersen.