Dansk Landevej

DCU og Uno-X forlænger samarbejde

Danmarks Cykle Union (DCU) har med en pressemeddelelse torsdag meddelt at de har forlænget samarbejdsaftale med energiselskabet Uno-X, så det gælder til og med 2024.

Ambitionen med samarbejdet er at løfte dansk ungdoms- og elitecykling yderligere og give de danske talenter endnu bedre forudsætninger for at udvikle sig sportsligt og menneskeligt. I den nye samarbejdsperiode ønsker Uno-X også at sætter et øget fokus på U-19-ryttere, e-cykling og kvindecykling.

”Hos Uno-X ved vi, at fortsat succes for dansk cykelsport kræver energi i form af langsigtet opbakning og de rette økonomiske ressourcer. Med udvidelsen af vores samarbejde med Danmarks Cykle Union ønsker vi at støtte de sportslige betingelser for Danmarks nuværende og kommende cykelstjerner”, siger Jørgen Lindemann, COO hos Uno-X Danmark.

Hos Danmarks Cykle Union glæder man sig også over det nye, udvidede samarbejde, der skal sikre endnu bedre rammer for cykelsporten – både for eliten, de unge talenter og e-cykling. “Dansk cykelsport er inde i en fantastisk udvikling, og vi er utroligt glade for samarbejdet med Uno-X. At Uno-X viser tillid til vores arbejde og organisation er med at give os arbejdsro. Uno-X deler vores værdier og passion i forhold til cykelsporten, og sammen får vi mulighed for at styrke vores talentudvikling yderligere,” siger Danmarks Cykle Unions kommercielle chef, Lars Moss.

Nyt fokus – spotlight på kvindelige cykeltalenter og e-cykling
I den nye kontraktforlængelse har Uno-X et øget fokus på at styrke unge kvindelige cykeltalenter og træder for alvor ind for at støtte op om deres professionelle og personlige resultater – et fokus, der har stor betydning for de mange danske kvindelige talenter.
“Vi ønsker at give de unge ryttere de bedste forudsætninger for at udvikle sig sportsligt og menneskeligt. Og det gælder både drenge og piger. Derfor har vi også indgået en aftale med det danske juniorhold Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk og sigter efter, sammen med Uno-X i Norge, at have et WorldTour mandskab for kvinder klar i 2022 på samme niveau og vilkår som herrernes Uno-X Pro Team,” fortæller COO hos Uno-X Danmark, Jørgen Lindemann. 

MOT skal udvikle de unge talenter
Formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess Jensen er begejstret over den nye aftale: ”Som en del af det udvidede samarbejde, får det såkaldte MOT-projekt igen en yderst afgørende rolle, i det vigtige og værdiskabende arbejde frem til 2024”. Dette vil blandt andet ske via de såkaldte Uno-X Talent Camps, hvor nogle af de største talenter deltager. Det stærke samarbejde glæder Henrik Jess Jensen: “Hos Danmarks Cykle Union har vi et kontinuerligt langsigtet perspektiv, når vi arbejder med udvikling af de danske talenter. Med Uno-X’s og MOT’s støtte, sikrer vi de nødvendige sportslige, økonomiske og mentale betingelser for de nuværende og kommende cykelstjerner, hvilket er altafgørende for de kommende års arbejde med at sikre international succes indenfor cykelsporten. Et af vores store pejlemærker er OL i Paris i 2024, som vi ser meget frem til,” slutter Henrik Jess Jensen.

Energiselskabet Uno-X står også bag det norske prokontinentale cykelhold Uno-X Pro Cycling Team, der har flere danske og norske talenter på holdet. Det tæller blandt andet danske Niklas Larsen, der vandt Postnord Danmark Rundt i 2019, samt sprinteren Frederik Rodenberg og den nykårede U23 danmarksmester Julius Johansen, der begge var med på holdet, da de vandt VM i holdforfølgelse – og satte ny verdensrekord – i foråret 2020.