Nyheder

DCU-bestyrelsesmedlem: Formanden er en hæmsko

Sidste uges rapport fra Danmarks Idræts Forbunds etiske råd omkring Danmarks Cykle Unions (DCU) formand ageren i en række sager bør får konsekvenser for hans fortsatte formandskab. Det mener DCUs bestyrelsesmedlem Bo Belhage ifølge DR.

“Formanden er en hæmsko i vores organisation. Det er ikke godt for cykelsporten, at vi har en formand, som nu har fået stemplet de her prædikater på sig af en objektivt vurderende komité under DIF. Den her adfærd er ødelæggende for dansk cykelsport, og det mener jeg, er temmelig alvorligt. Vi er her altså for udviklingen af dansk cykelsport, og sporten er vigtigere, end hvilket navn sidder på formandsposten”, siger Bo Belhage til DR.

Bo Belhage ser tre muligheder for fremtiden for DCUs formand Henrik Jess Jensen. “Hvis han har noget som helst ansvarlighed tilbage i sig og siger ’hvad er vigtigst her? At jeg sidder som formand, eller at vi kan fortsætte udviklingen i dansk cykelsport?’ Så vil han træde tilbage. Ellers forventer jeg da, som det næste trin, at der så er en bestyrelse, der vil fjerne sin støtte og opbakning til ham. Og i tredje instans, at der så er et repræsentantskab, som er den instans, der har magten, der siger ’ved du hvad? Du står i vejen for, at vi kan komme videre med dansk cykelsport, og vi bliver nødt til at bede dig om at finde noget andet at tage dig til”, forklarer Bo Belhage til DR.

På Danmarks Cykle Unions website forholder Henrik Jess Jensen sig selv til sagen: “Jeg er glad for, at der er kommet en præcis og grundig vurdering fra DIF’s Etisk Komité – og jeg tager naturligvis afgørelsen og kritikken af min personlige ageren til efterretning. Jeg er også glad for, at DIF´s etiske komité har bemærket og anerkender, at DCU´s bestyrelse tidligere har behandlet sagerne og på den baggrund har vedtaget nye regler og retningslinjer for arbejde i bestyrelsen, der sikrer, at rammerne for bestyrelsesarbejdet bliver mere præcise i fremtiden”, udtaler DCU-formanden selv i en meddelelse.

Belhage bliver i øvrigt selv kritiseret i rapporten fra DIF etiske råd for at have hemmeligt optaget lyden ved et møde.

Læs mere på nedenstående link.