Bane

DBCs 3-dagesløb bliver med mange store profiler

Når verdens ældste cykelklub, DBC, den 7. til 9. februar afholder det historisk første 3-dagesløb i Ballerup Super Arena bliver det med et imponerende felt. Der skal køres for både miniryttere, et talentløb, for sprintere samt for kvinde- og herreelite.

Til herrernes parløb er det lykkedes for DBC at samle et felt med imponerende mange profiler. Forrest i række med store navne står verdensmesteren i pointløb Jan van Schip, et rytter med et ry for at være skræmmende stærk på en cykelbane. Van Schip tager sine landsmænd og verdensklasse baneryttere Yoeri Havis og Wim Stroetinga med til Ballerup. Hollænderne bruger 3-dagessstævnet som forberedelse til det kommende VM i Berlin. Tidligere verdensmester i parløb og nuværende danske landevejsmester, Michael Mørkøv, skal køre i par nr. 7 med det nye danske 6-dagestalent Oliver Wulff Frederiksen. En super kombination af rutine og talent. De to vil uden tvivl blive udfordret af de unge supertalenter Robin Skivild og Frederik Wandahl i kampen om at blive bedste danske par. Skivild er i denne sæson blevet historiens første danske mester i Dernypace, og har imponeret stort i både DM parløb og Beckers Malings 100 km parløb ved DBCs Nytårsstævne. Wandahl blev i 2018 nr. fem ved U19 landevejs-VM, og har flere gange optrådt på banelandsholdet.
Endnu en dansker forventes at blande sig helt fremme. Den tidligere U19 verdensmester i omnium, Casper Pedersen komme til Ballerup med den hollandske sprinerstjerne Cees Bol, som han til dagligt er holdkammerat med på World Tour teamet Team Sunweb.

Men til DBCs 3-dagesstævne kommer også østrigerne Andreas Müller og Stefan Mastaller. Der kommer tjekkerne Ludek Lichnovsky og Denis Rugovac, polske Wojciech Pszczolarski, der to gange er blevet europamester i pointløb, hans landsmand Damian Slawek, der er national mester i pointløb, Der kommer tyskerne Hans Pirius og Mortiz Augenstein, de unge danske stortalenter Frederik Egehus og Markus Sander Hansen, hollandske Matthias van Beethoven og britiske Stephan Bradbury og mange flere stærke ryttere.
Det samlede felt på 18 par offentliggører DBC i den nærmeste fremtid.

Det kan kun blive en stor oplevelse at komme til DBCs 3-dagesløb.