Dansk Landevej

Danske UCI-løb skal køres til august

Det ligger nu fast at 2021 udgaverne af de to nordvestjyske cykelløb på UCI-Europatouren, GP Himmerland Rundt og RENT LIV Løbet Skive afvikles henholdsvis den 28. og 29. august.

Løbene blev i 2020 aflyst grundet Covid-19 situationen, og var oprindeligt planlagt til afvikling 1. og 2. maj i år. Men løbene er altså blev rykket til sensommeren.

“Denne weekend var måske ikke vores første prioritet, men der er altså tale om et større puslespil, der skal gå op i en højere enhed, når man skal ændre datoer i forhold til en allerede planlagt sæson”, udtaler løbsarrangør Mogens Kristensen.

Der skal ikke blot tages højde for den foreløbige danske løbskalender, men også i forhold til andre løb på Europatouren – og faktisk også i forhold til den norske løbskalender, da der traditionelt deltager mange norske teams i de to løb.

“Der har været stor velvilje fra alle parter til at få tingene til at lykkes. DCU har koordineret indsatsen i forhold til UCI og det norske cykelforbund, så vi er glade for, at tingene nu er på plads”, fortæller Mogens Kristensen.

I den sidste ende er det reelt det europæiske cykelforbund samt den internationale cykelunion (UCI), der træffer den endelige afgørelse om tidspunktet for afviklingen af løbene.

Mogens Kristensen fortæller, at forhåndsinteressen for løbene som sædvanligt har været stor. Der er plads til i alt 29 teams med hver 6 ryttere til de to løb, og der er allerede lavet aftale med hele 27 teams. Udover, at den skandinaviske elite er på plads, vil der også deltage Continentalteams fra lande som Tyskland, Holland, Canada og New Zealand.

“Så nu håber vi blot på, at der er styr på Covid-19 situationen i slutningen af august, så der kan blive cykelfest i Himmerland og Skive”, afslutter Mogens Kristensen.Se tidligere vindere af de to endagesløb på nedenstående link: