Internationalt landevej

Danske tour-byer overrakt Grand Départ-trofæ på Champs-Élysées

De danske tour-byer havde en særlig rolle i afslutningsceremonien for årets Tour de France. Ovenpå løbets afslutning på Champs-Élysées modtog de danske tour-arrangører nemlig det såkaldte Grand Départ-trofæ. Modtagelsen markerer, at Touren næste gang starter i Danmark.

Afslutningen på verdens største cykelløb havde i år et ekstra dansk aftryk. Her modtog bestyrelsesformanden for den danske Grand Départ, overborgmesteren i København Lars Weiss, nemlig Grand Départ-trofæet fra Région Bretagne og løbsdirektør Christian Prudhomme på podiet.

Næste gang verdens største cykelløb går i gang sker det i Danmark med tre etaper. Det er stort! Når cykelrytterne ræser gennem vores smukke danske byer og landskab, vil store dele af sportsverdenen og ikke mindst de mange millioner af tour-fans kigge med. Det er en oplagt mulighed for at vise vores fantastiske cykelland frem for hele verden og lave en gul folkefest på tværs af hele landet i 2022. Med Jonas Vingegaard, som netop er blevet nummer 2 i årets tour, vil det tage Tour de France-glæden til helt nye højder i Danmark!” siger Lars Weiss, bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark (S).

Ved trofæoverrækkelsen deltog en dansk delegation, som foruden Lars Weiss, også talte borgmestre og repræsentanter fra de øvrige mål- og startbyer samt Erhvervsministeriet.

Tour de France-trofæet bliver fra efteråret 2021 cyklet rundt i en særlig gul Tour de France-ladcykel mellem start- og målbyerne for dér at blive udstillet. Første stop bliver i Sønderborg Kommune d. 17. august 2021. Dernæst følger en længere tur rundt i de danske tour-byer.