Bane

Dansk par topklar til 6-dagesfinalen

Fredag er det tid til finalen i historiens første 6-dagesserie. Via afdelingerne i London, Amsterdam, Berlin og København har tolv par kvalificeret sig til fredagens stævne på Mallorca, og desuden er der givet Wild Cards til spanierne Albert Torres/Sebastian Vedri.

De danske deltagere er Jesper Mørkøv og Marc Hester, der nok vil få svært ved at begå sig helt i top, men uden tvivl kan håbe på en pæn placering. “Vi er top klar, og vi er hamrende stolte over alle de danskere der kommer og hepper”, skriver de to danskere på deres fælles Facebook-side.

De store favoritter til den samlede sejr må være belgierne Kenny de Ketele/Moreno de Pauw, der har vist stor stabilitet over hele 6-dagessæsonen og med 360 point hentede klart flest point i 6-dagesserien. Men det to vil uden tvivl blive udfordret at blandt andre australienerne Callum Scotson/Cameron Meyer, franskmændene Morgan Kneisky/Benjamin Thomas, hollænderne Yoeri Havik/Wim Stroetinga, tyskerne Leif Lampater/Marcel Kalz samt flere andre.

Finalen består af et parløb over 20 minutter, et pointløb over 15 km, et udskilningsløb, inden der afsluttens med et parløb over 60 minutter. Favori

Hos damerne deltager Amalie Dideriksen, og er blandt de absolutte favoritter. Britterne Katie Archibald og Elinor Barker bliver de største konkurrenter for den danske landevejsverdensmester. “Der er flere stærke ryttere i finalen, og forhåbentlig er jeg blandt top rytterne. Der er da lidt pres, men det ligger ikke kun på mig”, udtaler Amalie Dideriksen til SixDay.com. Damerne skal køres et omnium over scratch, udskilning og pointløb.

Er du ikke på Mallorca kan du følge med på Eurosport fra kl. 21:00.

I nedenstående findes startlisterne hos både herrerne og damerne:

Herrerne:
Kenny de Ketele/Moreno de Pauw (BEL)
Yoeri Havik/Wim Stroetinga (NED)
Leif Lampater/Marcel Kalz (GER)
Andreas Graf/Andreas Müller (AUT)
Pim Ligthart/Jens Mouris (NED)
Jesper Mørkøv/Marc Hester (DEN)
Chistian Grasmann/Maximilian Beyer (GER)
Morgan Kneisky/Benjamin Thomas (FRA)
Tristan Marguet/Claudio Imhoff (SUI)
Callum Scotson/Cameron Meyer (AUS)
Nico Hesslich/Achim Burkart (GER)
Andrew Tennant/Chris Latham (GBR)
Albert Torres/Sebastian Mora Vedri (ESP) – WILDCARD

Damerne:
Katie Archibald (GBR)
Amalie Diderksen (DEN)
Elinor Barker (GBR)
Anita Stenberg (NOR)
Maria Confalonieri (ITA)
Neah Evans (GBR)
Tatjana Paller (GER)
Alzbeta Pavlendova (SVK)
Gudrun Stock (GER)
Anna Knauer (GER)
Kelly Markus (GER)
Ema Kankovska (CZE)
Stephanie Pohl (GER)
Lisa Küllmer (GER)