Bane

Par nr. 7 efter andet døgn af 3-dagesløbet i Ballerup

Efter to døgn af anden udgave af DBCs 3-dagesløb i Ballerup Super Arena er det par nr. 7, Lasse Norman/Michael Mørkøv, der fører løbet. Lørdag er der finalen, og arrangørerne forvener fuldt hus.

De danske verdensmestre er dog efter fredagens afsluttende jagt, over 50 km, blot et point foran par nr. 3 bestående af danske Matias Malmberg og new zealandske Aaron Gate.

Tidligere på aftenen vandt 7’erne et meget spændende parudskildning.

Rasmus Lund fra par nr. 1 kørte, for andet dag i træk i bedste tid i omgang på tid. Lund kørte de 250 meter i 12,456 sekunder. Banerekorden i Ballerup lyder på 12,446 sekunder, og kan måske blive slået lørdag.

Dagens to Dernypace løb blev vundet af henholdsvis hollandske Vincent Hoppezak fra par nr. 6 samt Matias Malmberg.

Det individuelle udskilningsløb blev vundet af Aaron Gate foran Mark Cavendish fra par nr. 10.

Gigantspurten blev en trumf for af Anders Fynbo fra par nr. 15.

Dagens afsluttende parløb over hele 50 km blev ekstremt hårdt kørt og meget underholdende for publikum med angreb efter angreb. Det endte med sejr til Matias Malmberg og Aaron Gate efter en imponerende afslutning. Mørkøv og Norman fører nu blot med et enkelt point til Malmberg/Gate.

Hos kvinderne var omnium-verdensmester Katie Archibald igen suveræn. Briten vandt scratch og udskilning samt parløb med sin makker Neah Evans. Parret erobrede undervejs to omgange og fører dermed også det samlede klassement for kvinder.