Dansk Landevej

Dansk løbsarrangør ærgerlig over UCI-regel

Den 28. og 29 april afvikles henholdsvis GP Himmerland i Aars og Rent Liv Løbet i Skive. To danske UCI-løb i kategori 1.2 på den internationale cykelunions (UCI) europæiske kalender.

UCI har fastlagt, at maksimalt 176 ryttere må deltage i løb i den pågældende kategori. Dette ærgrer løbsarrangør Mogens Kristensen, der har fået henvendelser om deltage fra omkring 40 hold.

“Vi kunne have 40 hold til start i vore løb, hvis alle hold, som gerne vil køre med, fik lov at starte. Dermed er ikke sagt, at vi ønsker at køre med 40 hold, det er for mange, men de 33 hold, vi tidligere har kunnet mønstre, er et passende antal for arrangementer som vores”, udtaler Mogens Kristensen.

Nu er antallet af hold begrænset til 29 idet UCI har fastsat et maksimum antal deltagere til 176 i denne type løb. Med 6 mand på hvert hold bliver der således plads til 29 hold og 174 ryttere.

“Vi er naturligvis super glade for at så mange hold ønsker at deltage og at holdene vender tilbage år efter år. Vores løb har efterhånden klassiker status, men det da ærgerligt, at vi må skuffe en række stærke cykelhold. Samtidig glæder vi os over, at interessen er så stor, det tager vi da som et klap på skulderen”, uddyber Mogens Kristensen.